Home Různé styly a designy Nejhorší prohřešky při designování interiéru: tomuto se vyhněte!

Nejhorší prohřešky při designování interiéru: tomuto se vyhněte!

by blog.hezkynabytek.cz
barevné stěny

Zařizování a designování interiéru je pro mnohé lidi velkou výzvou, která jim způsobuje stres. Pro jiné je však prostorem, ve kterém mohou naplno projevit svou kreativitu, vkus, smysl pro detail a hravost. Ať už je to jakkoli, přinášíme vám několik univerzálních tipů – čemu se raději vyhnout při designování interiéru.

„Ať je to pořádně barevné!“

Příliš křiklavé a výrazné barvy a vzory na stěnách vás rychle omrzí. Navíc, pokud je každá místnost v bytě vymalovaná jinou barvou, působí to chaoticky a opticky to zmenšuje prostory bytu. Raději zvolte neutrální a jednoduché barvy, jako bílou, béžovou, hnědou, šedou případně pastelové odstíny. Nikdy nebudou působit vtíravě, jsou nadčasové a můžete k nim kombinovat nábytek a doplňky jakýchkoliv barev.

barevné stěny

Foto: © pinimg.com

barevný interiér

Foto: © pinimg.com

Otapetuj to všechno…!“

U stěn ještě zůstaneme. Tapety hlásí svůj velký návrat a v současnosti jsou velmi moderní a populární. Ale pozor – už se netapetují všechny stěny v místnosti jako kdysi. Raději si zvolte jen jednu stěnu nebo kousek z ní. Tapeta by měla působit pouze jako dekorace a hravý doplněk, který dodá prostoru neotřelost.  

tapety na stěnách

Foto: © pinimg.com

tapeta v koupelně

Foto: © pinimg.com

„Do každého pokoje jinou podlahu!“

Při zařizování svého nového příbytku jsme častokrát okouzleni a roztržití, protože chceme, aby v něm bylo všechno najednou. To se však u podlah nevyplácí. Zejména pro menší byty je vhodné zvolit pouze jeden typ podlahy, který opticky prostor sjednotí a zvětší. Předem si také ujasněte, co vám bude nejvíce vyhovovat – koberec, dlaždice, plovoucí podlahy, dřevěné parkety, gumolit, nebo něco jiného…?     

odlišné podlahy v interiéru

Foto: © pinimg.com

vzorovaná podlaha

Foto: © pinimg.com

„Umělé rostliny budou hezké stále!“

Ne, nebudou. Nepoužívejte je jako dekoraci ani v interiéru, ani v exteriéru. Kromě toho, že opravdu nevypadají velmi živě, jsou pouze levně působícím kýčem na usedání prachu. Navíc přijdete o všechny benefity, které nabízejí živé rostliny a květiny. Pokud máte obavy, že byste se o ně neuměli starat, zvolte si nenáročné druhy, které nevyžadují speciální péči.

umělá rostlina

Foto: © pinimg.com

lampa z umělých rostlin

Foto: © pinimg.com

„Tímto nic nezkazíme!“

Obrovský obraz znázorňující nebe s oblaky, prales nebo západ slunce? Větší klišé snad ani neznáme. Při zařizování interiéru se řiďte svým vkusem, nechte v něm pocítit vaši osobnost, vaši jedinečnost. Platí to nejen při výběru obrazů, ale i barev, textilií, materiálů, nábytku, doplňků, kuchyňského inventáře a čehokoliv jiného. Hlavně si pokaždé nepokládejte otázku: „Co na to řeknou sousedé…?“

klišé tapeta

Foto: © pinimg.com

klišé hodiny

Foto: © pinimg.com

Čtěte také: Základní principy feng shui, které můžete otestovat již dnes!

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť