Home Rady při výběru nábytku Jak přizpůsobit váš interiér podzimním trendům: Top 10 tipů

Jak přizpůsobit váš interiér podzimním trendům: Top 10 tipů

by Martin Stropko

Podzim je časem změn – stromy se převlékají, světlo je měkčí a teplo se pomalu ukládá k zimnímu spánku. Stejně jako příroda prochází proměnou, i naše domovy si zaslouží malou sezónní změnu. Ponořte se s námi do světa interiérového designu a objevte našich 10 nejlepších tipů, jak přizpůsobit svůj interiér podzimním trendům!

  1. Zemité barvy – dotek přírody v interiéru

Místo tradičních světlých tónů v obývacím pokoji vyzkoušejte syté zemité odstíny, jako je hnědá, tmavě zelená nebo okrová. Vyberte si polštáře a přehozy na sedací soupravu v těchto odstínech, abyste dosáhli přírodního vzhledu.

V ložnici na posteli může povlečení v teplých tónech změnit celkový vzhled vašeho spacího prostoru. Zkuste kombinovat více textur a materiálů, například samet, flanel a bavlnu.

  1. Přírodní materiály – tradiční s moderními

V dětském pokoji mají dřevěné hračky, stoly a židle nejen estetickou hodnotu, ale jsou také odolné a bezpečné pro děti. Pro autentický vzhled vybírejte nábytek z neošetřeného dřeva.

V předsíni je dobré kombinovat buď předsíňové sestavy nebo kovové věšáky a botníky s kamennými dekoracemi (vázy, květináče, sošky) a přírodními koberci. Člověk tak dosáhne rovnováhy mezi funkčností a estetikou.

  1. Teplo díky látce – vrstvení pro větší útulnost

Ideální je vrstvit koberce, přehozy a polštáře různých textur a vzorů. Přidání umělé kožešiny může být skvělým způsobem, jak přidat další teplo. Měkké deky a plyšové polštáře vytvoří útulné prostředí pro chladnější podzimní noci.

  1. Osvětlení – vytvoření atmosféry

Ve studentském pokoji nebo pracovně vytvoří stolní lampa s tlumeným světlem příjemnou atmosféru pro večerní čtení před spaním. Pro zajímavý akcent přidejte svícny s podzimními motivy. Teplo svíček nebo svícnů může doplnit lustr a vytvořit tak víceúrovňové osvětlení, které může zdůraznit architektonické prvky místnosti.

  1. Přírodní dekorace – dekorace s pocitem podzimní přírody

Dekorace, jako jsou sušené květiny, větvičky nebo dýně, můžete umístit na vstupní konzolový stolek nebo na komodu, abyste návštěvníky hned po vstupu naladili na podzimní náladu.

  1. Retro a vintage – krok zpět v čase

Vintage příborník nebo retro konferenční stolek jsou skvělé kousky, které mohou do vašeho prostoru vnést charakter a historii. Autentické kousky hledejte na trzích nebo ve starožitnictvích.

  1. Umělé rostliny – zeleň po celý rok

Zelené rostliny mohou dodat vašemu prostoru svěžest i v chladnějších měsících. Pokud nejste příznivci květin, vyberte si kvalitní umělé rostliny, které vypadají jako skutečné.

  1. Knihy a kultura – interiér s příběhem

Plné regály knih nebo knihovny s oblíbenými tituly a časopisy mohou vytvořit útulný koutek pro odpočinek. 

  1. Dekorační polštáře a závěsy – proměna bez velkých investic

Dodáním dekoračních polštářů, záclon a závěsů dojde k proměně bez velkých investic. Výměna závěsů a polštářů totiž může zcela změnit vzhled místnosti. Hledejte vzory s podzimními motivy, jako jsou listy, zvířata nebo tradiční podzimní barvy.

  1. Přírodní vůně – kompletní zážitek pro všechny smysly

Aromaterapeutické difuzéry nebo svíčky s vůněmi, jako je jablko, skořice nebo dřevitá esence, mohou vytvořit dokonalou podzimní atmosféru.

Podzim je ideálním obdobím pro proměnu vašeho domova. Díky výše uvedeným tipům a technikám můžete snadno a rychle přizpůsobit svůj interiér sezónním trendům, ať už plánujete drobné úpravy nebo komplexní proměnu. Připomeňte si krásu tohoto ročního období a nechte ji vstoupit přímo do svého domova!

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť