Home Netradiční bydlení Zahrada uvnitř: Nápady na venkovní nábytek do interiéru

Zahrada uvnitř: Nápady na venkovní nábytek do interiéru

by Martin Stropko

Přenesení venkovního nábytku do interiéru je trend, který spojuje venkovní svěžest a přírodní kouzlo s pohodlím domova. Tento přístup může rozzářit obývací pokoj, zimní zahradu nebo dokonce pracovnu či jídelnu a vnést do nich nenucenou, uvolněnou atmosféru. Materiály použité k výrobě tohoto nábytku jsou navrženy tak, aby odolaly venkovním podmínkám, ale díky svému estetickému vzhledu a funkčnosti jsou ideální i do interiéru.

Zahradní nábytek do interiéru? Žádný problém!

Obývací pokoj: Do obývacího pokoje můžete umístit ratanová nebo bambusová křesla a stoly, které jsou odolné, lehké a dodají místnosti přírodní nádech. Tyto materiály vytvářejí uvolněnou atmosféru a dodávají interiéru hřejivý přírodní prvek.

Zimní zahrada: Zimní zahrada je ideálním místem pro venkovní nábytek, jako jsou kovové lavice nebo židle s přírodními polštáři. Tento typ nábytku odolává teplotním změnám a dodává prostoru elegantní a zároveň robustní charakter.

Jídelna: Pro jídelnu můžete zkusit umístit odolný dřevěný venkovní jídelní stůl a židle, které jsou dostatečně stylové i pro interiér. Dřevo dodává teplo a robustnost, zatímco jeho odolnost zajišťuje dlouhou životnost i při každodenním domácím používání.

Pracovna: Odolný venkovní stůl z recyklovaného dřeva nebo kovu může být zajímavým prvkem v pracovně. Tyto materiály jsou nejen odolné, ale také esteticky přitažlivé a vnášejí do pracovního prostředí aspekt venkovní inspirace.

Doplňky venkovního nábytku vhodné do interiéru

Kromě samotného nábytku můžete do interiéru vnést také venkovní doplňky, které prostor oživí a dodají mu přírodní nádech. Zde jsou některé venkovní doplňky, které se hodí i do interiéru:

Masivní květináče: Velké, robustní květináče, ať už vyrobené z terakoty, kamene nebo recyklovaného plastu, mohou být úžasným doplňkem vašeho domova. Můžete je umístit do rohů obývacího pokoje nebo vchodu a osadit je svěžími zelenými rostlinami nebo elegantními pokojovými stromy.

Kamenné nebo keramické sochy: Dekorativní prvky, které jsou běžně k vidění v zahradách, jako jsou sochy nebo keramické umění, mohou vašemu interiéru dodat uměním inspirovaný nádech. Umístěním takových prvků do rohu čítárny nebo v blízkosti krbu vytvoříte zajímavý vizuální akcent.

Venkovní svítidla: V interiéru můžete využít také venkovní osvětlení, například robustní svícny nebo lampy s venkovní tematikou. Ty lze umístit na konzolové stolky nebo jako stojací lampy do rohů místností, kde vytvoří útulnou a příjemnou atmosféru.

Venkovní polštáře a textilie: Odolné venkovní polštáře a přehozy lze použít na pohovkách nebo křeslech v interiéru. Jejich materiál je navržen tak, aby odolával povětrnostním vlivům, což z nich činí ideální volbu pro domácnosti s dětmi nebo domácími mazlíčky.

Umístění venkovního nábytku do interiéru znamená spojení dvou světů – přírody a domova. Tento trend nejenže dodá vašim obytným prostorám jedinečný vzhled, ale také zajistí funkčnost a odolnost, které jsou pro venkovní nábytek typické.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť