Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Vánoční dekorace ve specifickém stylu

Vánoční dekorace ve specifickém stylu

by Martin Stropko

Vánoční svátky jsou obdobím, kdy naše domovy září teplem, láskou a samozřejmě speciálními dekoracemi. Jak se ale vlastně vyhnout obvyklým dekoracím a vytvořit něco, co bude skutečně jedinečné? Pojďme společně objevit kouzlo vánočních dekorací, které jsou inspirovány specifickými styly – vintage, rustikálním, provensálským a moderním.

Vintage vánoční kouzlo

Vánoční výzdoba ve vintage stylu je jako návrat do minulosti, plná nostalgie a retro prvků. Přemýšlejte o použití starožitných ozdob, řetězů z korálků nebo zdobených svícnů. Nábytek v tomto stylu, jako jsou kredence nebo regály, můžete ozdobit vánočními girlandami nebo ozdobit stromeček retro předměty a starými vánočními ozdobami. Nezapomeňte ozdobit jídelní stůl starožitným porcelánem a textilem s vintage nádechem.

Rustikální vánoční pohoda

Rustikální styl nás vede k autenticitě a přirozenosti. Ve výzdobě dominují přírodní materiály, jako je dřevo, vlna, kameny nebo kov. Rustikální nábytek, jako jsou masivní dřevěné stoly a police, lze ozdobit přírodními věnci, šiškami a ručně vyrobenými svícny ze dřeva nebo keramiky. Na stromečku nechte vyniknout dřevěné ozdoby, suché ovoce a ručně vyrobené andělíčky z přírodních materiálů.

Provensálská vánoční romantika

Provence nám přináší styl plný lehkosti, vzdušnosti a romantické elegance. V tomto duchu se můžete přiklonit ke světlým barvám – převládá bílá, světle modrá nebo žlutá. Provensálský nábytek v bílých odstínech, jako jsou konferenční stolky a komody, ozdobte světlými látkami, keramickými svícny a květinovými aranžmá. Vánoční stromek můžete doplnit jednoduchými bílými ozdobami, světýlky a květinovými girlandami.

Moderní vánoční elegance

Pro milovníky čistých linií a minimalismu je tu moderní vánoční styl. Zde dominuje jednoduchost a sofistikovanost zároveň. Vybíráme moderní nábytek s čistými liniemi, jako jsou pohovky a skleněné konferenční stolky, a zdobíme je decentními dekoracemi v monochromatických barvách, jako je bílá, šedá nebo černá. Stromeček může být minimalistický, zdobený geometrickými ozdobami a decentním osvětlením.

Ať už si vyberete jakýkoli styl, důležité je, aby Vánoce u vás doma odrážely to, co je pro vás nejdůležitější – lásku, pohodu a štěstí. A ať už se rozhodnete pro nostalgický vintage, útulný rustikální, romantický provensálský nebo elegantní moderní styl, nezapomeňte, že nejkrásnější dekorace jsou ty, které jsou vytvořeny s radostí a láskou.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť