Home Udělej si sám Vánoční dekorace pro děti: kreativní nápady a aktivity

Vánoční dekorace pro děti: kreativní nápady a aktivity

by Martin Stropko

Vánoční čas je obdobím, kdy se kouzlo svátků může pro vás a vaše děti proměnit v úžasné tvůrčí dobrodružství. Vytváření vlastních dekorací a aktivit, které jsou speciálně přizpůsobené dětem, může způsobit, že si budou svátků více vážit. Ponořte se s námi do světa kreativních nápadů na vánoční dekorace a aktivity pro děti!

Vlastnoručně vyrobené ozdoby z recyklovaných materiálů

Děti často rády tvoří, tak proč s nimi nevyrobit vánoční ozdoby z materiálů, které už máte doma? 

Ruličky od toaletního papíru mohou být výborným materiálem pro výrobu jednoduchých andílků, zvířátek nebo svícnů. Namalujte je, zabalte do papíru nebo látky a přidejte různé doplňky, jako jsou knoflíky, vlna nebo třpytky. Můžete také vytvořit pohyblivé figurky, které rozzáří dětské pokoje tím, že je připevníte na dětské židličky nebo postýlky.

Vytvořte si vlastní adventní kalendář

Vytvoření vlastního adventního kalendáře může být vzrušující aktivitou, díky níž děti pocítí radostné očekávání předvánočního času. Použijte malé krabičky, sáčky nebo ponožky a umístěte je na vánoční stromeček vytvořený na papírové stěně nebo je zavěste na jiné vhodné místo. Každý den může vaše dítě otevřít jedno překvapení, které může obsahovat sladkosti, vzkazy nebo drobné hračky.

Interaktivní vánoční stromek na stěně

Vytvořte stromeček, do kterého se děti mohou zapojit a měnit jeho vzhled podle svých představ. Pomocí látky nebo papíru vytvořte obrys stromku na stěně v dětském pokoji. Připravte různé druhy ozdob z látky, papíru, s magnety nebo suchým zipem na zadní straně, aby je děti mohly snadno připnout a sundat. Nechte je každý den ozdoby přidávat nebo měnit, aby si vytvořily vlastní jedinečný design.

Vánoční hrady a domečky

Nechte děti postavit si vlastní vánoční domeček nebo hrad z krabic, polštářů, dek a sedacích pytlů. Mohou si vytvořit vlastní malou vesničku přímo v dětském pokoji. Pomozte jim ji ozdobit světýlky, girlandami a vlastnoručně vyrobenými ozdobami. V takovém prostoru mohou prožívat svá vlastní malá vánoční dobrodružství a hry.

Každý rok můžeme do vánočního období vnést trochu kouzla. A to nejen tím, že si dáváme dárky, ale také tím, že společně tvoříme, zdobíme a hrajeme si. Výše uvedené nápady jsou skvělým výchozím bodem. 🙂

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť