Home Udělej si sám Diy vánoční dekorace: jak si sami vyrobit krásné dekorace

Diy vánoční dekorace: jak si sami vyrobit krásné dekorace

by Martin Stropko

Je čas zapojit se, oživit svou kreativitu a proměnit svůj domov v útulné vánoční prostředí. Vydejte se s námi na cestu k vytvoření kouzelných DIY vánočních dekorací.

Zdobené skleněné nádoby

Jedním z nejpoužitelnějších nástrojů pro vánoční dekorace mohou být překvapivě obyčejné skleničky. Otočte je dnem vzhůru a použijte je jako podstavce pro malé svíčky. Vnitřní prostor sklenice může být skvělým místem pro malou vánoční scénu – například miniaturní stromeček, sněhuláka nebo figurku soba. Nezapomeňte přidat umělý sníh nebo třpytky ve spreji pro ten správný vánoční efekt.

Ručně vyráběné svíčky

Krásné, voňavé svíčky vytvoří tu správnou vánoční atmosféru. Vlastní svíčky si můžete vyrobit pomocí vosku, starých svíček a přidáním vůní, jako je vanilka, skořice nebo pomeranč. V nádobách (např. ve starých plechovkách nebo skleněných nádobách) vytvořte vrstvy vosku různých barev a vůní. K ozdobení můžete použít sušený hřebíček, kousky pomerančové kůry nebo malé vánoční ozdoby.

Vánoční koule z vlny

Zapomeňte na tradiční ozdoby a vytvořte si vlastní poutavé vlněné koule! Tato činnost je nesmírně zábavná a můžete si vytvořit koule různých barev a velikostí. Stačí namočit vlnu do lepidla, omotat ji kolem nafouknutého balónku a nechat zaschnout. Poté balónek propíchněte a odstraňte. A tadááá – máte krásnou kouli, kterou si můžete pověsit na stromek nebo do okna.

Vánoční věnec ze sušeného ovoce

Místo klasických věnců z jehličí zkuste vyrobit vánoční věnec ze sušených plodů, který nejen krásně vypadá, ale také úžasně voní. Sušené pomeranče, jablka a skořicové lusky můžete spojit drátem a vytvořit tak působivý vizuální efekt.

Vatové tampony a vata

Vytvořte si vlastní zimní krajinu pomocí vatových tamponů nebo vaty. Pomocí vatových tyčinek a obvazu je můžete proměnit v malé sněhuláky, které můžete rozmístit po celém domě. Chcete-li oživit jídelní stůl, můžete „vatový sníh“ použít jako podložku pod talíře nebo jako součást středových dekorací.

Nechte svou kreativitu rozkvést díky těmto nápadům na vánoční DIY. Výroba vlastních vánočních dekorací není jen o úspoře peněz, ale také o vytvoření jedinečných a osobních kousků, které vnesou do vašeho domova jedinečný charakter.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť