Home Nápady do zahrady Zimní zahrady: Jak vytvořit příjemný venkovní prostor pro zimní radovánky

Zimní zahrady: Jak vytvořit příjemný venkovní prostor pro zimní radovánky

by Martin Stropko

Zima může být kouzelným ročním obdobím, ale často nás svými nízkými teplotami a krátkými dny přitahuje dovnitř. S trochou kreativity a správným přístupem však můžeme svou zahradu proměnit v útulný a příjemný venkovní prostor. Tam můžeme trávit chvíle radosti i během chladnějších měsíců. V tomto článku vám představíme několik nápadů, jak si vytvořit útulný koutek v zimní zahradě.

Zahradní posezení jako středobod zahrady

Zimní zahrada by měla být navržena s ohledem na pohodlí a útulnost. Vytvořte ve svém venkovním prostoru ústřední bod pomocí pohodlného zahradního posezení. Zahradní posezení můžete doplnit měkkými polštáři, hřejivými dekami a tkanými koberci, které zajistí pohodlí.

Závěsná křesla pro nádech originality

Závěsná křesla jsou nejen pohodlná, ale také dodají vaší zahradě nádech originality a stylu. Umístěná pod pergolou nebo přímo na stromě vytvoří dokonalé místo pro čtení knihy nebo jen pro odpočinek. Nezapomeňte je doplnit spoustou polštářů a možná i dekou, abyste si mohli užívat zimní zahradní dobrodružství v naprostém pohodlí.

Zahradní židle a stoly pro společenské chvíle

Pro ty, kteří mají rádi společenská setkání, nezapomeňte do svého venkovního prostoru zařadit zahradní židle a stůl. Skleněný nebo dřevěný stůl může sloužit jako ideální místo pro zimní piknik, hry s dětmi nebo sklenku vína s přáteli. Zahradní židle by měly být robustní, ale pohodlné, případně je můžete doplnit teplými polštáři na sezení.

Osvětlení pro kouzelnou atmosféru

Správné osvětlení může z vaší zimní zahrady vytvořit kouzelné místo. Řetězy světel, solární lampy nebo dokonce venkovní krb mohou vytvořit hřejivou a příjemnou atmosféru. Umístěním světel na stromy, kolem pergoly nebo dokonce podél chodníku vytvoříte útulný a bezpečný prostor.

Doplňky pro dodatečný komfort 

Nezapomeňte na doplňky, které vaší zimní zahradě dodají ten správný komfort. K vytvoření útulné atmosféry mohou přispět teplé deky, polštáře, ale také zahradní lucerny nebo venkovní krb. Můžete také přidat vonné svíčky nebo lucerny, které dodají prostoru zvláštní nádech.

Vytvoření útulného zimního zahradního koutku je spojením pohodlí, stylu a tepla. Doplněním pohodlného zahradního nábytku, originálních závěsných křesel, praktických stolů a židlí a okouzlujícího osvětlení vytvoříte prostor, kde budete rádi trávit čas po celou zimní sezónu. Nechte se inspirovat těmito tipy a vytvořte si svůj vlastní venkovní zimní ráj!

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť