Home Nápady do zahrady Venkovní nábytek: Jak připravit terasu a balkon na chladnější období

Venkovní nábytek: Jak připravit terasu a balkon na chladnější období

by Martin Stropko

Chladnější měsíce jsou tady, a proto je čas zamyslet se nad tím, jak připravit naše venkovní prostory, aby odolaly nepřízni počasí a byly i v zimě atraktivním a příjemným místem. V následujícím článku vám nabídneme tipy, jak v chladnějších měsících oživit a ochránit terasu nebo balkon.

Skladování a ochrana nábytku

Především je potřeba myslet na ochranu venkovního nábytku před vlhkostí a mrazem. Pokud můžete, skladujte nábytek v garáži, skladu nebo jiném krytém prostoru. Pokud to není možné, zabalte nábytek do speciálních ochranných plachet nebo obalů, které jsou odolné proti vodě a UV záření.

Vytvořte si útulný koutek

I když je zima, můžete si na terase nebo balkoně vytvořit útulný koutek. Vyberte si nábytek vhodný pro zimní období, například židle s teplými polštáři a přikrývkami. Můžete také přidat venkovní krb nebo tepelnou lampu, která vás zahřeje.

zdroj: shutterstock

Podzimní a zimní dekorace

To, že je zima, neznamená, že by vaše terasa nebo balkon měly zůstat prázdné. Zvolte dekorace vhodné pro zimní období, jako jsou světelné řetězy, svíčky nebo sušené květiny. Můžete také vytvořit dekorativní aranžmá z borovic a šišek.

Rostliny odolné vůči chladu

Ne všechny rostliny jsou citlivé na chlad. Vybírejte ty, které mráz vydrží, jako jsou stálezelené keře, jalovce nebo některé trvalky. Tyto rostliny nejenže vydrží chladné období, ale také rozzáří váš venkovní prostor.

zdroj: shutterstock

Ochrana podlahy

Nezapomeňte na podlahu terasy nebo balkonu. Koberce nebo rohože určené pro venkovní použití pomohou ochránit podlahu před vlhkostí a nečistotami a zároveň přidají izolační vrstvu proti chladu.

S blížícími se chladnými měsíci může být lákavé nechat svůj venkovní prostor bez povšimnutí, ale díky těmto tipům můžete svou terasu nebo balkon využívat a těšit se z nich i během zimy. Připravte se na chladnější období s předstihem a vytvořte si útulný venkovní prostor, ve kterém můžete relaxovat i v zimě.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť