Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) 10 módních vánočních dekorací pro letošní rok

10 módních vánočních dekorací pro letošní rok

by Martin Stropko

Dekorace jsou tím nezaměnitelným prvkem, který vnáší do našich domovů během Vánoc tu správnou atmosféru. Každý rok přicházejí nové trendy a nápady, které nás inspirují k vytvoření jedinečného vánočního prostředí. Představte si, jak váš obývací pokoj získá kouzlo díky jemným pastelovým tónům nebo jak vaše kuchyně ožije díky přírodním materiálům. Pojďme společně prozkoumat 10 vánočních trendů pro rok 2023.

  1. Pastelové barvy

Pastelové barvy jsou jedním z nejvýraznějších trendů pro Vánoce 2023. Oproti klasickým vánočním barvám, jako je červená, zelená a zlatá, vytvářejí v obývacím pokoji uvolněnou a relaxační atmosféru, takže jsou ideální pro klidnou vánoční atmosféru.

Jak zakomponovat pastelové barvy do vánoční výzdoby? 

  • Zvolte si jednu nebo dvě pastelové barvy jako hlavní barvy výzdoby. Můžete je použít na vánočním stromku, girlandách, vánočních ozdobách a dalších dekorativních prvcích.
  • Ozdobte vánoční stromek bílými, růžovými a modrými koulemi spolu s jedinečnými ozdobami, jako jsou cínoví vojáčci, koblihy, zmrzliny, dorty a makronky, vše v pastelových odstínech. Tyto veselé a neobvyklé ozdoby dodají vaší výzdobě hravý prvek.
  • Vytvořte girlandy z pastelových stuh a zavěste je, ať už na stromeček nebo kolem dveří či lustrů
  1. Přírodní materiály

Přírodní materiály, jako je dřevo, sláma, tráva a mech, jsou dalším velmi oblíbeným trendem. Tyto materiály dodávají vánočním dekoracím rustikální nádech. Konkrétní příklady dekorací:

  • Vánoční stromek s ozdobami z dřevěných koulí, šišek a suchých plodů.
  • Girlandy z dřevěných korálků a slaměných ozdob.
  • Ozdoby ve tvaru sobů, sněhuláků a dalších vánočních postaviček z hlíny nebo dřeva.
  • Světelné řetězy z bambusových tyčinek nebo skleněných koulí.
  1.  Handmade dekorace:

Vyjádřete svou osobnost a kreativitu prostřednictvím ručně vyráběných dekorací. Ať už se rozhodnete pro domácí tvorbu nebo podpoříte místní umělce, tyto jedinečné kousky vnesou do vašeho interiéru osobitý charakter.

  1. Světelné dekorace

Výběr správných světelných prvků může rozzářit váš domov a umocnit slavnostní atmosféru.

  • Vybírejte teplá světla: Zvolte světelné řetězy s teplým bílým světlem, které je příjemnější pro oči a dodává klidný pocit.
  • Vytváření ústředních bodů: Pomocí světelných dekorací vytvořte v místnosti ústřední body, například vánoční stromek nebo krb. Ke zvýraznění těchto míst lze účinně použít světelné girlandy nebo světelné závěsy.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je g4gsQm8iFhhynupEtJ-436IE_wHu96dUdUlUwDDCxB2qIDa_j5uG0razOLdey9ElWWnhTeITXvb7mUv24hoVBDRm6b3liNrD-9zxEdG0drscuP3Gm77P4PPTDUsQ4UDR5WO5yjczOfsAqzjrltEAWcg

  1. 3D dekorace

Dalším top trendem budou vánoční stromky vzhůru nohama, ať už visí ze stropu nebo se otočí ve stojanu, vytvoří působivý vizuální efekt.

  1. Geometrie

Geometrické prvky dodávají vánočním dekoracím stylový nádech. Ozdobte si vánoční stromeček geometrickými ozdobami. Mohou to být hvězdy, krychle, kužely nebo jiné tvary, které dodají vašemu stromečku moderní vzhled. Geometrické ozdoby můžete také rozvěsit po domě nebo je použít jako dekoraci na jídelní stůl či komodu. Velkým hitem jsou geometrické vzory na textiliích, jako jsou polštáře, přehozy na postel nebo závěsy.

7. Metalické prvky

Metalické prvky dodávají vánočním dekoracím nádech luxusu. Díky svému lesku a rafinovanosti dokážou okamžitě vytvořit slavnostní atmosféru, která je pro sváteční období ideální. 

Vybavte svůj vánoční stromek metalickými ozdobami, jako jsou koule, hvězdy nebo andělé v odstínech zlaté, stříbrné nebo bronzové barvy. Tyto metalické odstíny dodají vašemu stromečku eleganci. Vytvořte nebo zakupte skleněné a kovové vánoční ozdoby s kovovými akcenty, jako jsou svícny, vázy nebo mísy. Tyto prvky můžete seskupit do dekorativních aranžmá.

8. Retro dekorace

Silným trendem pro rok 2023 je nostalgie. Retro dekorace, zejména ty inspirované designem 50. a 60. let, vnesou do vánoční výzdoby jedinečný a okouzlující prvek. Využijte retro dekorace, retro barvy, starožitný nábytek a dekorační předměty.

9. Vtipné dekorace

Takové dekorace jsou ideální pro rodiny s dětmi nebo prostě pro každého, kdo si chce vánoční dny zpestřit trochou humoru. Můžete použít vánoční svetry, interaktivní dekorace, vánoční čepice, vánoční nápisy nebo vlastnoručně vyrobené bláznivé dekorace.

10. Personalizované dekorace

Místo používání dekorací zakoupených v obchodě si vytvořte vlastní dekorace, které odrážejí vaši osobnost, zájmy a životní styl. 

  • Jména: Na ozdoby, punčochy nebo vánoční ubrusy přidejte své iniciály, jméno nebo data. K přidání osobních prvků můžete použít barvy, flitry nebo výšivky.
  • Ozdoby s fotografiemi: Vytiskněte své oblíbené fotografie z uplynulého roku a umístěte je do bannerů nebo otevřených ozdob.
  • Ozdoby s otisky rukou nebo nohou: Pro rodiny s malými dětmi mohou být milou a nezapomenutelnou ozdobou otisky rukou nebo nohou. Vyrobte je na keramických nebo hliněných destičkách a zavěste je na stromek.
Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť