Home Různé styly a designy Retro a moderní styl spolu: Trendy v nábytku pro rok 2024

Retro a moderní styl spolu: Trendy v nábytku pro rok 2024

by Martin Stropko

V roce 2024 se v nábytkovém designu spojí dva zdánlivě odlišné světy: retro styl plný nostalgie a moderní design se zaměřením na funkčnost. Tento článek vám přiblíží, jak mohou tyto dva styly harmonicky koexistovat. Nabídneme vám také tipy, jak je efektivně zkombinovat ve vašem interiéru.

Míchání materiálů: Dřevo a kov

V roce 2024 se v nábytku objeví trend míchání materiálů, zejména dřeva a kovu. Kovové nohy jídelních stolů a židlí se zkombinují s dřevěnými deskami a vytvoří dokonalou symbiózu retro vzhledu a moderního stylu.

Barvy a textilie: Odvážné kombinace

Dalším klíčovým trendem je používání výrazných barev a vzorovaných látek. Retro oranžová, zelená nebo modrá se kombinují s moderními neutrálními barvami, jako je šedá, černá a bílá. Tento trend se projevuje zejména na sedacích soupravách, křeslech a polštářích.

Návrat křivek: Sofistikované linie

Moderní nábytek v roce 2024 přináší zpět kouzlo elegantních křivek. Retro pohovky a křesla s oblými tvary doplňují minimalistické linie moderních konferenčních stolků a regálu.

Staré světlo v nových šatech

Retro svítidla, jako jsou lustry a stolní lampy ze 70. let, se vracejí v modernizovaných verzích. Použití moderních materiálů a technologie LED dává těmto retro kouskům nový život.

Retro akcenty v moderním prostoru

Dekorativní předměty a obrazy jsou dokonalým způsobem, jak vnést retro nádech do moderního interiéru. Skvělými doplňky mohou být starožitná zrcadla, rámy obrazů nebo retro hodiny.

Udržitelnost jako základ

Udržitelnost je klíčovým prvkem obou stylů. V roce 2024 je kladen důraz na recyklované a udržitelné materiály, které kombinují hodnoty retro stylu s moderními prvky.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť