Home Kuchyně a jídelna inspirace Kuchyně budoucnosti: Co očekávat v roce 2024

Kuchyně budoucnosti: Co očekávat v roce 2024

by Martin Stropko

Rok 2024 přinese do kuchyní dynamickou změnu v podobě výrazných barev, jako je modrá, červená nebo olivová. Odborníci na design se shodují, že kombinace barev, jako je námořnická modř na spodních kuchyňských skříňkách a šedá na horních skříňkách, dodává dramatičnost a hravost. Oblíbená bude také zelená v různých odstínech, která zajistí klidnou, ale svěží atmosféru.

Kuchyně budou více zaměřeny na pohodlí a funkčnost a jejich cílem bude navodit pocit radosti a bezpečí. Nábytek se bude snažit minimalizovat chaos a maximalizovat útulnost.

V roce 2024 bude i nadále populární kuchyňský ostrůvek, ale ne hranatého tvaru. Designéři zdůrazní tvar podle symboliky rodinného kruhu, který umožní větší interakci při vaření. Díky své multifunkčnosti jsou nedílnou součástí moderních kuchyní. S výškou kolem 90 centimetrů mohou sloužit jako pracovní plocha, úložný prostor a dokonce nahradit tradiční jídelní stoly.

Barvy jako vyjádření stylu

Lesklé povrchy postupně ustupují matným. Trendy pro rok 2024 naznačují návrat k přírodním a minimalistickým interiérům, kde převládají matné povrchy v odstínech šedé, černé a zelené, doplněné dřevěnými nebo korkovými prvky.

V roce 2024 se očekává odklon od tradiční bílé k neutrálnějším odstínům, jako je béžová, která dodává eleganci a zároveň opticky zvětšuje prostor. Oblíbené budou také odstíny jako růžová, vínová a oranžová, které dodávají hloubku a připomínají návrat k přírodě.

Plovoucí police a prosklené dveře

Návrat zažijí kuchyně s prosklenými dvířky. Díky minimalismu a trendu zbavovat se nepotřebných věcí se očekává, že poptávka po nich bude v roce 2024 vyšší než kdykoli předtím.

Plovoucí police, které jako by se vznášely na stěnách, vnesou do kuchyní moderní a vzdušný vzhled. Jsou to funkční prvky, které poskytují další úložný prostor, aniž by zbytečně zatěžovaly prostor. V roce 2024 bude tento trend pokračovat s rostoucím důrazem na minimalismus a efektivní využití prostoru.

Kuchyně se tak v roce 2024 stane místem, kde se snoubí estetika, funkčnost a pohoda, a bude odrážet osobní preference a životní styl svých uživatelů.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť