Home Kuchyně a jídelna inspirace Minimalistický styl: trendy v kuchyních pro rok 2024

Minimalistický styl: trendy v kuchyních pro rok 2024

by Martin Stropko

Rok 2024 přichází s novým pohledem na design kuchyní, kde převládá minimalistický styl. Tento blog se zabývá klíčovými prvky a trendy, které definují minimalistické kuchyně, včetně kuchyňských skříněk, jídelních stolů a židlí a servírovacích stolků.

Minimalistické kuchyňské linky

Minimalistické kuchyňské linky v roce 2024 se vyznačují čistými liniemi a skrytými funkčními prvky. Zaměřte se na jednoduché povrchy bez zbytečných ozdob, s integrovanými úchytkami nebo dokonce zcela bez nich, abyste získali elegantní a nenápadný vzhled. Převládat budou materiály jako matná nerezová ocel, sklo a hladké lamináty, přičemž barvy se budou držet v neutrálním spektru – od bílé a meruňkové po šedou a černou.

Jídelní stoly a židle v minimalistickém designu

Jídelní stoly v roce 2024 se budou vyznačovat jednoduchými, ale elegantními tvary. Oblíbené budou tenké, ale robustní stolové desky na nenápadných kovových nebo dřevěných nohách. Židle budou vynikat jednoduchostí a funkčností s důrazem na pohodlí – očekávejte nízká opěradla a materiály, jako je kvalitní kůže nebo pevná látka.

Servírovací stolky: funkční a elegantní doplněk

V minimalistických kuchyních se servírovací stolky stávají nejen praktickým, ale i dekorativním prvkem. Design těchto stolků bude směřovat k jednoduchým kovovým rámům a skleněným nebo mramorovým deskám. Jejich mobilní charakter umožňuje snadné přemisťování a úpravu podle potřeby, což zvyšuje flexibilitu prostoru.

Barvy a textury v minimalistickém stylu

Pokud jde o barvy v minimalistických kuchyních v roce 2024, nemůžeme nezmínit barvu roku – „Peach Fuzz“. Tato jemná broskvová barva dodá minimalistickým kuchyním jemný a svěží nádech. Spojení této barvy s neutrálními tóny, jako je bílá, béžová, šedá a černá, vytváří vyvážený a příjemný vizuální zážitek. 

Barva „Peach Fuzz“ vypadá skvěle na akcentních stěnách nebo jako barevný doplněk na kuchyňských skříňkách, čímž rozzáří prostor, aniž by narušila minimalistický charakter kuchyně.

Tato barva se také krásně kombinuje s teplými tóny dřeva, které dodávají prostoru hloubku a teplo. Díky své jemnosti a příjemnosti je barva „Peach Fuzz“ ideální volbou pro ty, kteří chtějí do své kuchyně vnést trochu barvy, ale přitom zachovat čistotu a jednoduchost minimalistického designu.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť