Home Kuchyně a jídelna inspirace Trendy pro rok 2023 – nábytek do kuchyně.

Trendy pro rok 2023 – nábytek do kuchyně.

by Martin Stropko

Nejžhavější trendy se dotýkají všech koutů interiérového designu a kuchyně nejsou výjimkou! Ostrůvky nejsou sice žádnou novinkou, ale rok 2023 klade velký důraz na family-friendly prostor. V tomto duchu zaručí kuchyňské ostrůvky otevřený prostor, díky kterému mají k sobě jednotliví členové domácnosti blíž.

kuchyna_01

Příroda v barvách

Očekávejte nárůst ekologického zeleného designu. Olivová, šalvějová, khaki a téměř všechny odstíny neutrální zelené budou více než vítány. Pokud se vám zelená zdá na samotné lince velmi extravagantní, volte tuto barvu na stěnách, kachličkách a ostatních doplňcích. Výborně se kombinuje se dřevem, zemitými a černými odstíny. Kombinace s karamelovou a terakotovou, v podobě židlí nebo jiných doplňků zvýrazní celý prostor jak jídelní, tak kuchyňské části.

Zelenou dostanou v roce 2023 také kuchyňské linky v odstínech vanilkové. Při kombinaci s dřevitými tóny vytváří klidné a útulné přirozené prostředí. Mezi její pozitiva se řadí schopnost odrážet od sebe světlo, což příznivě ovlivňuje přirozenou světlost kuchyně. Nezapomínejme však na kousek přírody, pokud do ní přidáme rostlinky, příjemné dojmy z ní ještě znásobíme. Na lesklé varianty zapomeňte. Nejsou v souladu s přírodou, proto se do popředí tlačí matná dvířka kuchyňských skříněk.

HALMAR_VIOLA_260

Detailní doplňky

Tapety jsou móda. Tapety jsou styl. V roce 2023 dodají stěnám šmrnc a jinak tomu nebude ani v kuchyni nebo jídelně. Tady však pečlivě vybírejte ty, které jsou odolné vůči teplu a vlhkosti. Co se týče samotného designu, řiďte se barvami roku 2023 – šalvějová zelená, khaki, karamel a kakao. Pokud upřednostňujete jako zástěnu dlaždice, rozhodně zvolte geometrické tvary, které dokonale doplní jednoduché linie kuchyňských skříněk. Čím odvážnější vzor, ​​tím lépe!

Pečlivě vybírejte také kuchyňské nádobí, vodovodní kohoutek, úchytky a elektrospotřebiče. Cín, měď a broušená mosaz budou hrát prim. Vytváří krásný tónovaný efekt, který je blízko k přírodě. Asymetrická závěsná svítidla vytvoří zajímavý prvek v kuchyních zítřka. Čím větší, tím lépe. Čím výraznější, tím stylovější. Co se týče materiálu, také volte mosazný design  nebo klasiku v podobě dřeva, kterou rozhodně nic nezkazíte.

Luxus v jídelně

Jak dosáhnout tohoto luxusního, ale ne překombinovaného stylu? Je potřeba zaměřit se na jeden konkrétní prvek. Chcete-li být příští rok trendy, velkou vychytávkou bude mramorový jídelní stůl. Ideální se zlatými prvky. „Micro Luxury“ klade důraz na praktické prvky místnosti, které mají být pohodlnější než obvykle. Samotné židle by měly mít oblé tvary, což vzbuzuje pocit pohodlí. Tapeta, regál se zlatými dekoracemi a poličky dotvoří celou atmosféru. Tento styl se nese ve znamení malého nádechu bohatství a požitkářství. Není potřeba to však přehánět. Při správně zvolené kombinaci jednotlivých kusů nábytku a dekorací získáte příjemnou místnost, díky které se i v ten nejtěžší den budete cítit o něco příjemněji. Můžete zvolit šedé provedení, kterým nic nezkazíte, ať už v kombinaci s olivovou nebo vanilkovou kuchyní.

HALMAR_KAMONI_07

Pokud máte doma možnost samostatné jídelny, s kuchyní ji doporučujeme předělit designovými posuvnými dveřmi. Díky nim nejen ušetřete prostor, ale provzdušníte celou místnost. Volte buď mramorový nebo dřevěný dekor. V roce 2023 bude kladen velký důraz na větší rozestupy mezi jednotlivými kusy nábytku a větší vzdálenost mezi jednotlivými zónami.

Jakou máte doma kuchyňskou linku vy? Žádalo by se ji vyměnit za novou? Doufáme, že jsme vás inspirovali.

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť