Home Nezaradené 5+1 tip, jak udělat dětem doma Mikuláše a nepokazit jim zdraví

5+1 tip, jak udělat dětem doma Mikuláše a nepokazit jim zdraví

by blog.hezkynabytek.cz

Foto: © 2015 Pixabay

Na svatého Mikuláše neučí se, nezkouší se… Vaše děti to určitě znají a ve škole si užijí mikulášský program i s andělem a čertem. A co doma? Jaké překvapení byste jim mohli připravit, aby byl pro ně tento den výjimečný?

Do dokonale vyleštěných a vyčištěných kozaček se dá naaranžovat množství malých dárků. Zatímco děti klidně spí v dětském pokoji, Mikuláš jim nadělí něco dobrého … .

Věříme, že vaše ratolesti byly tento rok poslušné a nezaslouží si jen uhlí a brambory. Přinášíme vám pár tipů a trochu inspirace, jak můžete děti na Mikuláše překvapit a zároveň jako zodpovědní rodiče dbát na jejich zdraví.

1. Ovoce

Ano, ano, ovoce je zdravé. A je stále populární. Jablíčka, hrušky, mandarinky, pomeranče, kiwi, kaki… Cokoliv, na co vaše dítě není alergické. Kromě čerstvého ovoce však můžete sáhnout i po sušeném! Takový sušený ananas, meruňky či fíky vašeho prcka určitě potěší.

fruits-82524_1920

Foto: © 2015 Pixabay

2. Domácí pečený čaj

Tato mikulášská dobrota je určená spíše pro starší děti, které si umí uvařit čaj samy. Připravte si malé nádobky, vysterilizujte je a udělejte jim tuto skvělou věc podle videonávodu:

Tip: Takovýto dáreček určitě potěší i dospělé!

3. Celozrnné sladkosti

Domácí müsli tyčinky s medem nebo javorovým sirupem, celozrnné sušenky či chutné muffiny ze špaldové mouky, které zhotovíte sami a krásně zabalíte, vaše ratolesti určitě přivítají s radostí. Pokud při pečení použijete i čokoládu, sáhněte po takové, která má vysoký obsah kakaa.

Foto: © 2015 Pixabay

4. Oříšky

Vlašské ořechy, lískové ořechy, kešu, pistácie, mandle, arašídy… Výběr je obrovský. A co takhle oříšky naložené v medu? Návod najdete například v tomto článku.

santa-hat-571250_1920

Foto: © 2015 Pixabay

5. Nejedlé dárečky

Děti se radují z drobností. Kromě něčeho sladkého na zub jim do dárkové ponožky můžete přihodit i nějakou tu hračku (autíčko, malého plyšáka), samolepky, pastelky, pro děvčata zajímavou bižuterii.  Věřte tomu, že vašim dětem zazáří oči i když uvidí lístky do kina na pohádku, kterou chtěli už dlouho vidět. Starší školáky potěší poukázka na nákup knih nebo lístky na koncert jejich oblíbené kapely.

christmas-21636_1920

Foto: © 2015 Pixabay

crayons-879974_1920

Foto: © 2015 Pixabay

TIP:

Zkuste se trochu roztančit v kuchyni a přichystat dětem něco zdravějšího. Například karamelizovaná jablka… 

caramel-445976_1920

Foto: © 2015 Pixabay

Je to jednoduché. Přípravu karamelu zvládnete a po zředění s 2 polévkovými lžícemi vody do něho namočíte jablka a necháte ztuhnout. Dozdobíte podle chuti rozpuštěnou hořkou čokoládou, pomletými oříšky nebo kokosem.  Podívejte se na toto názorné video:

Tak co, přesvědčili jsme vás o tom, že Mikuláš nemusí být vždy jen o čokoládových figurkách? Napište nám do komentářů, čím tento rok obdarujete vaše děti vy.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť