Home Jak pečovat o nábytek Jak na pečené kaštany doma – v pohodlí kuchyně: rychlý tip

Jak na pečené kaštany doma – v pohodlí kuchyně: rychlý tip

by blog.hezkynabytek.cz

Foto: © 2015 Pixabay

Pečené kaštany jsou oblíbenou podzimní pochoutkou, kterou netřeba dvakrát představovat. Kromě toho, že výborně chutnají, obsahují i velké množství vitamínu C, vitamíny B, E, K, minerály jako zinek, železo, hořčík, vápník a antioxidanty. Jsou lehce stravitelné (i pro celiaky) a pomáhají nám posilovat imunitu, což se obzvlášť hodí v tomto chladném ročním období.

Jak si pečené kaštany s lehkostí připravíte doma v kuchyni?

Kaštany pečené v troubě

  1. Na kuchyňské lince si připravíme kaštany: opláchneme je a na vypouklé straně nožíkem nařízneme do kříže. Dáváme si přitom pozor, abychom je nepřekrojili (a abychom se nepořezali).
  2. Kaštany vysypeme na plech vyložený alobalem nebo papírem na pečení a pokropíme vodou.
  3. Pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia, přibližně 30-40 minut, přičemž je můžeme průběžně kropit vodou (každých 10 minut). Správně upečené kaštany poznáte podle toho, že vaše kuchyň bude fantasticky vonět. A ještě podle toho, že se lehce otevírají a loupou.
  4. Hotové pečené kaštany loupeme ostrým nožem, a to za horkého stavu. Zároveň zkontrolujeme, zda kaštany nejsou napadnuté červíky.

Tip: Kaštany můžeme den před přípravou namočit do vody, aby se nám lehčeji nařezávaly.  

maroni-700267_1920

Foto: © 2015 Pixabay

Kaštany pečené na pánvi

Postup je podobný: kaštany umyjeme, nařízneme (můžeme je před tím namočit do vody, alespoň na několik minut) a pečeme na pánvi, přičemž střídáme podlévání vodou s dušením pod pokličkou a s otevřeným připékáním. Na závěr můžeme přidat trochu soli. Příprava kaštanů na pánvi trvá 10-20 minut.

Foto: © Marvin Gapultos

Jak si pečené kaštany připravujete vy? Podělte se s námi o váš tip nebo speciální recept.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť