Home Trendy ze zahraničí Perníkové domečky ve světě a doma – inspirace a radost

Perníkové domečky ve světě a doma – inspirace a radost

by blog.hezkynabytek.cz
Pernikovy domcek
Pernikovy domcek

Foto: © Lightupblueridge

Voňavé medové perníčky patří k Vánocům. Některým šikovným cukrářům však nestačí běžný perník s oříšky a rozinkami či perníkový koláč a troufají si i na něco více.

Perníkový domek je výzva. Je to zkouška našich nervů i architektonických schopností. Kdo se rozhodne vyrobit si perníkové domečky doma, musí počítat s nepořádkem na kuchyňské lince. Za odměnu však dostane jedinečné (a jedlé) mistrovské dílo…

Perníkové domečky

Foto: © Amset

54738-Large-Gingerbread-House

Foto: © Lovethispic

Chcete to zkusit i vy? Potřebujete návod pro začátečníky? Podívejte se na toto názorné video:

 

Co však nezvládne jeden člověk, to zvládne tým profesionálních kuchařů a odborníků. Příkladem je perníková vesnice v Sheratonu v americkém Seattlu, kde se tato tradice dodržuje už více jak 20 let. Malé perníkové městečko dělá radost malým i velkým návštěvníkům od listopadu do ledna a výtěžek z výstavy putuje na dobrou věc (výzkum cukrovky). Podívejte se, jak to tam vypadá:

22

Foto: © Tom Wright

Perníkové chalúpky sa spopularizovali v Nemecku, odkiaľ postupne prenikli do okolitých krajín, do Anglicka aj do USA, kde sa dnes tešia obrovskej popularite u dospelých aj u detí (môžete sa tam dokonca zapojiť do súťaží v pečení medovníkových domčekov). Svetovou medovníkovou metropolou je nemecký Norimberg, kde prvá zmienka o medovníkoch padla už v roku 1395. V 17. storočí vytvárali miestni majstri komplikované umelecké diela z perníkového cesta a ani tí dnešní sa nedajú zahanbiť a prezentujú svoje výrobky na vianočných trhoch, rovnako ako u nás.

Perníkové chaloupky se zpopularizovaly v Německu

Foto: © Wikimedia

Tak co? Pustíte se do práce? Vaše děti se k vám s radostí přidají a přispějí k tomu, aby vaše perníková chaloupka byla kreativní a krásná :-).

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť