Home Nezaradené Nejkrásnější adventní věnec: trendy roku 2015 do bytu i kanceláře

Nejkrásnější adventní věnec: trendy roku 2015 do bytu i kanceláře

by blog.hezkynabytek.cz
DIY – Adventskranz / advent wreath by Olga Schäfer

DIY – Adventskranz / advent wreath by Olga Schäfer

Prosinec už klepe na dveře a v obchodech se pomalu, ale jistě znovu objevují vánoční dekorace. Děti se těší, že dostanou adventní kalendář a vy rozmýšlíte, kde seženete nejlepší vánoční nálepky na stěnu nebo okno.

K předvánočnímu období nepochybně patří i adventní věnce, které se řadí mezi nejoblíbenější vánoční ozdoby. Při troše šikovnosti a kreativity si je umíme vyrobit i sami a ozdobit si tak svůj příbytek nebo kancelář. Vánoční věnec by měl působit slavnostně, ne však nudně. Popusťte uzdu své kreativitě a vytvořte si takový adventní věnec, jaký nebude mít nikdo jiný!

I vánoční věnce podléhají módním trendům. Podívejme se blíže na to, co je tento rok v kurzu.

Papírový vánoční věnec

Máte staré papíry, které je vám líto vyhodit? A co tak staré knihy, které se už rozpadávají a skončily by přinejhorším někde ve sběru? Nechejte se inspirovat tímto videozáznamem a vytvořte si skvělý handmade vánoční věnec z papírových růžiček:

nebo velký věnec ve stylu vintage z nevyužitých knížek:      

Takovou parádní vánoční dekoraci si můžete zavěsit na dveře a nemusíte se bát, že budete pod ní muset vysávat jehličí.

Dřevo trochu jinak

I adventní věnec z přírodních materiálů může být moderní, cool a sexy, stačí, když ho vylepšíme barvami a lesklými ozdůbkami. Tento rok je v kurzu i minimalistická barevná střídmost. Stačí vám dvě-tři barvy. Můžete dokonce upustit od tradičního kruhového tvaru. Podívejte se například na toto video:

Pastelové barvy

Dalším trochu netradičním vánočním trendem jsou mladistvé pastelové barvy, připomínající zařízení v amerických mléčných barech v 50-tých letech minulého století. Hravě růžové, fialové, modré, zelené a žluté věnce můžete ozvláštnit například i bonbony nebo salonky. Zapojte do výroby své děti, určitě spolu přijdete na nějaký zajímavý nápad. Inspirujte se tímto videem:

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť