Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Vůně domova pro rok 2016: průvodce bytovými aromaty

Vůně domova pro rok 2016: průvodce bytovými aromaty

by blog.hezkynabytek.cz
Vůně domova pro rok 2016

Zdroj: Pixabay

Kde to dobře voní, tam se dobře bydlí. Díky příjemné vůni vytvoříte oázu klidu a čistoty. Nevíte, který esenciální olej zvolit do aromalampy? Přinášíme vám trochu vonící inspirace!

Na domácí aromaterapii můžete použít i vonné svíčky ze včelího vosku či různé vonné směsi. Aromalampa s vodou a několika kapkami olejíčku vám však umožní měnit a míchat různé vůně i průběžně podle toho, jakého účinku chcete dosáhnout. Při výběru olejů dbejte na to, abyste si zvolili kvalitní BIO variantu bez škodlivin.

Pojďme se blíže podívat na nejpopulárnější vůně v domácnosti a jejich účinky.

Růže

Květ lásky navodí svou jemnou vůní romantickou atmosféru. Nejlepší využití proto najde v ložnici, kde působí jako afrodiziakum. Kromě toho pomáhá při bolestech hlavy a nevolnosti.

Růže

Zdroj: Pixabay

Levandule

Její vůně je uklidňující, zbavuje úzkosti a napomáhá dobrému spánku. Hodí se proto do ložnice a do dětského pokoje. Levandule snižuje tlak a pomáhá překonávat migrény, chřipku i běžné bolesti hlavy.

Levandule

Zdroj: Pixabay

Jasmín

Jemná a smyslná vůně jasmínu vyčaruje příjemnou atmosféru v ložnici. Podporuje optimistické myšlenky, radost, tvořivost a vášeň.

Jasmín

Zdroj: Pixabay

Máta

Výrazná vůně máty je povzbudivá a osvěžující, stimuluje naše nervy a zvyšuje koncentraci. Je vhodná do kuchně, do obývacího pokoje i do domácí pracovny. Tato vůně také pomáhá předcházet bolestem hlavy.

Máta

Zdroj: Pixabay

Citrón

Svěží vůně citrónu evokuje čistotu. Výborně se hodí na záchod a do koupelny. Tato výrazná vůně působí povzbudivě a mezi její pozitiva patří i to, že dokáže zbavit místnost cigaretového pachu.

Citrón

Zdroj: Pixabay

Meduňka

Vůně meduňky je velmi příjemná a má mírně citrusový nádech. Pomůže vám zbavit se nespavosti, migrény, pomáhá při depresích a pocitech úzkosti. Využijete ji především v ložnici, doporučujeme vám přidat několik kapek i do uklidňující večerní koupele.

Meduňka

Zdroj: Pixabay

Eukalyptus

Tato vůně vám pomůže uvolnit dýchací cesty při nachladnutí a chřipce. Zmírňuje také bolesti hlavy a pomáhá nabrat energii po vyčerpávajícím dni. Eukalyptová vůně podporuje koncentraci a hodí se do pracovny i do studentského pokoje.

Eukalyptus

Zdroj: Pixabay

Ylang Ylang

Tento olejíček vám pomůže zbavit se stresu a úzkosti a užít si romantické chvilky s vaší polovičkou. Navodí radostné pocity a navíc se považuje za afrodiziakum. Aromalampa s olejem z Ylang Ylang by neměla chybět ve vaší ložnici.

Ylang Ylang

Zdroj: Pixabay

Vánoční tipy

Vanilka

Sladká vůně vanilky je jedna z nejsilnějším aromat, které se asociují s domovem a rodinnou pohodou v obývacím pokoji. I když na Vánoce nepečete vanilkové rohlíčky, zásobte se olejíčkem s vanilkovou vůní na posílení kouzelné vánoční atmosféry.

Vanilkové rohlíčky

Zdroj: Pixabay

Skořice

Kořeněná a jemně dřevitá vůně skořice patří k Vánocům a k vánočním cukrovinkám. Kromě toho, že potěší vaše čuchové buňky svým jedinečeným aromatem, vás skořice postaví na nohy – zabírá totiž proti únavě a vyčerpání. Skořice navozuje pocit tepla, který v útulném bytě nesmí chybět. Protože působí jako afrodiziakum, můžete skořicový olejíček využít i v ložnici.

Skořice

Zdroj: Pixabay

Hřebíček

Výraznou vůni hřebíčku si spojujeme se svařeným vínem či vánočním punčem, který patří k nejkrásnějším svátkům v roce. Hřebíčkové aroma nám kromě toho pomůže zregenerovat se, když jsme příliš přepracováni a zbaví nás pocitu vyčerpanosti, abychom si mohli s potěšením vychutnat sváteční atmosféru v kruhu rodiny.

Hřebíček

Zdroj: Pixabay

Dejte si nohy na stůl a odpočívejte. Náš tým vám přeje šťastný a pohodový nový rok!

 

Vánoční pohoda

Zdroj: Pixabay

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť