Home Dětský pokoj inspirace Sedací vaky zlepšují kreativitu i kolektiv

Sedací vaky zlepšují kreativitu i kolektiv

by blog.hezkynabytek.cz

Zpočátku šlo pouze o experiment designérů, který si však lidé po celém světě ihned zamilovali. Nejen pro svůj invenční, nápaditý design, ale i pro svou velkou pohodlnost a přizpůsobivost. Řeč je o sedacích vacích, na výhody kterých přišli už dávno i ve společnosti Google. Objevte jejich kouzlo i vy.

tempo_kondela_bag_sedaci_vak_cervenaPohodlné a zdravé sezení

Snad největší výhodou sedacích vaků je to, že vůbec nezatěžují páteř. A tak mnohé společnosti nejenže do svých kanceláří umístili pár takovýchto pohodlných doplňků, ale rovnou jimi nahradili i běžné židle. Sedací vaky mají totiž ergonomický tvar, uvolňují ztuhlé svalstvo a zaručeně vás z nich nezačnou bolet záda.

Zvyšují kreativitu a zlepšují vztahy na pracovišti

Věděli jste, že sedací vaky pozitivně ovlivňují mezilidské vztahy? Uvolňují totiž nejen ztuhlé svalstvo, ale i stres a napětí. V chill-out zónách, jejichž gro tvoří barevné sedací vaky, tedy lidé zapomínají na stres, setkávají se tam rádi a komunikují mezi sebou v dobré náladě. Navíc neobvyklý tvar tohoto kousku nábytku a pestré barvy podporují kreativní myšlení, a tak se nelze divit, proč právě při posezení na sedacích vacích vznikají ty nejlepší nápady. Ano, i v samotném Googlu.

decodom_euroballDůležitá je výplň

Zajímavostí je, že první sedací vaky byly plněny fazolovými lusky. To je však již hudba dávné minulosti. Dnes se jako jejich výplň používá polystyrenová drť nebo tvrzené polystyrénové kuličky EPS. V těchto dvou druzích výplně je však velký rozdíl. Polystyrenová drť totiž rychle splaskne a navíc se z ní i práší. Naopak, na tvrzených polystyrénových kuličkách se sedí velmi pohodlně. Platí, že čím větší kuličky jsou, tím lépe se na nich sedí. Avšak pozor, protože větší kuličky mají tendenci rychleji splasknout.

Vyberte si tvar, který bude splňovat požadovaný účel

Při výběru sedacího vaku se zaměřte rozhodne na jeho velikost a tvar. Pokud chcete vak, na kterém budete moci pohodlně ležet, určitě sáhněte po větším a bez opěrky. Na příjemné posezení a čtení je však ideální sedací vak ve tvaru hrušky. Tento tvar vám zajistí relativně vysoké sezení s pohodlnou opěrkou páteře.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť