Home Jak pečovat o nábytek Podle čeho si vybrat správný TV stolek?

Podle čeho si vybrat správný TV stolek?

by blog.hezkynabytek.cz

Ačkoli místo televizního stolku můžete použít i obyčejnou komodu, skříňky, či dokonce na sebe naskládané přepravky, propracovaný TV stolek s úložným prostorem je rozhodně vhodnějším řešením do každého prostoru.

TV stolíkPirmont

TV stolek/skříňka – ASM – Pirmont

TV stolek by rozhodně neměl chybět v žádné obýváku. Ať už na svůj televizní stolek umístěte nejmodernější model televize s DVD přehrávačem nebo Hi-Fi soupravu, vybírat byste měli obezřetně a s ohledem na vaše potřeby a prostorové možnosti.

nej tv stolky

TV stolek Famm

TV stolek/skříňka – Famm – Sigma

Široké i úzké stolky pod televizi bývají často součástí sektorového nábytku. Při výběru obývací stěny vás však omezuje jeji velikost. Pokud má vaše sestava nábytku do obývacího pokoje jen úzký stolek, s velkou plazmovou obrazovkou či domácím kinem se můžete rozloučit.

TV stolík/skrinka - ASM - Fresh

TV stolek/skříňka – ASM – Fresh

Dostatečně široké stolky pod televizi poskytují přiměřenou vzdálenost od stěny i pro starší modely, které jsou tím pádem dobře odvětrané. Pokud mají navíc i otvory pro kabely, budou působit velmi úhledně. Široké TV stolky s místem pro audio/video vám umožní postavit k televizi i video nebo DVD přehrávač, případně Hi-Fi věž či dokonce oblíbený starý gramofon – fantazii se meze nekladou. Kvalitně vypracovaný široký televizní stolek bývá zpravidla pevný a stabilní. Pro jistotu si však ověřte u výrobce, zda má dostatečnou nosnost pro váš typ televize.

Akce a výprodeje

Pokud máte kvalitní televizní stolek s úložným prostorem, budete mít kde uskladnit ovladače, baterky do nich, DVD s filmy, časopisy s programem a další věci, které patří k výbavě skalního diváka. Model s policemi a dvířky umožní schovat tyto předměty tak, aby vám nepřekážely. Chcete-li naopak vyvolat dojem vzdušnosti a odlehčit prostor v pokoji, vyberte si kovový TV stolek se sklem.

TV stolek WIP

TV stolek – WIP – Top

Levné TV stolky z dřevotřísky jsou výhodnou investicí, protože se snadno udržují (stačí přetřít vlhkým hadříkem) a díky různorodým barevným provedením není těžké najít právě takový, který zapadne do vašeho interiéru. Dřevěné stolky z masivu působí robustněji, dodají obýváku větší útulnost a mají také zvýšenou odolnost a nosnost.

TV stolek BRW

TV stolek/skříňka – BRW – KENT

Velmi efektně působí dlouhé TV skříňky s LED osvětlením po celé délce horní desky. Především při zhasnutém světle vypadají skutečně působivě, zvláště pokud máte bílé nebo černé provedení se zvýšeným leskem. Je vhodné umístit nějaký druh svítidla i za obrazovku: v nočních hodinách je totiž kontrast mezi svítící obrazovkou a tmavým pozadím velmi velký a takové sledování televize je namáhavé pro oči.

TV stolek s osvětlením

TV stolek/skříňka – WIP – Laguna

Skříňku pod TV s televizí nedávejte k oknu ani naproti, denní světlo by totiž vyvolávalo nepříjemné zrcadlení obrazu a snižovalo jeho viditelnost. Televizi byste také měli umisťovat přibližně do výšky očí, abyste se na ni nedívali z podhledu ani z nadhledu. Ideální stolek pod televizi by měl být umístěn přímo před sedačkou nebo sedací soupravou.

Tv stolek Katy

TV stolek/skříňka – Tempo Kondela – Katy

Čtěte také: Nejhorší prohřešky při designování interiéru: tomuto se vyhněte!

Pokud se vám článek líbil, sdílejte se svými přáteli  😉

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť