Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Jak zařídit studentský pokoj?

Jak zařídit studentský pokoj?

by blog.hezkynabytek.cz

Praktické studentské pokoje obsahují vše, co mladý student nebo studentka potřebují. Mají vytvořenou pohodlnou pracovní zónu s psacím stolem nebo PC stolem, s kvalitní kancelářskou židlí a úložným prostorem na knihy, poznámky a skripta.

Kromě toho obsahuje ideální studentský pokoj i zónu oddechovou, ve které nesmí chybět postel či pohovka s konferenčním stolkem.

Designový konferenční stolek

Konferenční stolek – Halmar – Jamaica

Sedačka graffity 1

Pohovka – Famm – Luton Graffiti 1224

Sladit toto vše bývá někdy skutečně náročný úkol. Aby se všechny kusy nábytku k sobě hodily, můžeme si zjednodušit výběr tak, že sáhneme po sektorového nábytku.  😉 

Sektorové studentské pokoje jsou velmi praktické, jelikož jsou celé laděné v jednom stylu. Správný studentský pokoj složený ze sektorového nábytku může obsahovat: jednu nebo dvě postele, noční stolky, regály, šatní nebo policové skříně, rohové skříně, malé nebo velké skříňky, poličky, PC stolky a komody. Zdá se vám to hodně? Levné studentské pokoje z dřevotřísky jsou cenově výhodné, a to i v případě, že obsahují velký počet variabilních kusů nábytku.

Studentský pokoj BRW

Studentský pokoj – BRW – Academica

Chlapecký studentský pokoj může být zařízen v decentní barvě tmavého dřeva, případně v zářivějších odstínech modré či jiné oblíbené barvy vašeho syna. Měl by mít dostatek úložného prostoru na studijní materiály i na sportovní či umělecké potřeby. Pokud vašemu dítěti nebude vyhovovat hotová sestava, měli byste zvolit sektorový nábytek s možností vyskládat pokoj dle vlastního přání.

Studenstký pokoj BRW

Studentský pokoj – Black Red White – Indiana 3

Pokoj-pro-studentyStudentský pokoj – Tempo Kondela – Drago

Studentské pokoje pro dívky mají obvykle světlé nebo pastelové barvy. Vaše dcera si může svůj pokoj zútulnit pomocí vhodných doplňků, jako jsou záclony či barevné polštářky. Místnost oživí i příjemné rozkládací křeslo, ušák či praktický sedací vak, na kterém se pohodlně studuje i odpočívá.

Světlý studentský pokoj

Studentský pokoj – BRW – Porto 1

Sedací vak

Sedací vak – Tempo Kondela – Bag – červená

Pokud má nový studentský pokoj v sestavě zahrnutou i postel, uděláte dobře, pokud se rozhodnete pro postel s úložným prostorem. Studenti nemají nikdy dost místa na oblečení, papíry, knihy a další věci, které se během těchto turbulentních let hromadí.

Rozkládací-postel

Rozkládací postel 90 cm – Tempo Kondela – Marinella

Pokud v sestavě postel není, zvažte praktickou vysokou postel nebo odolnou a pevnou postel z kovu. Chcete-li ušetřit místo, zakupte vašemu studentovi či studentce rozkládací sedačku, kterou může přes den využívat k sezení a v noci na spánek.

Mladí lidé mají často velmi kreativní přístup k životu a své klasické studentské pokoje si rádi dozařídí sami. Nechte je proto, ať si do ní zvolí dekorace dle vlastního uvážení. Nábytek tlumených barev mohou výborně vyvážit například velkým pestrým kobercem.

Krásný koberec

Ručně všívaný koberec – Harlequin – Tembok – Peony 43101

Polštáře jako dekorace

Foto: © pinterest.com/studentroompillows

Moderní studentské pokoje z imitace dřeva budou moci vaše děti využívat, i když už studenty nebudou. Aby jim nábytek dlouho vydržel, měli by se o něj starat: pravidelně utírat prach vlhkým hadříkem a nelepit na něj plakáty lepicí páskou, která na nábytku zanechává nepěkné stopy.

Čtěte také: Postel do dětského pokoje: jak vybrat tu správnou?

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s přáteli  😉 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť