Home Obývák inspirace Pohovky na každodenní spaní – praktické a pohodlné řešení

Pohovky na každodenní spaní – praktické a pohodlné řešení

by blog.hezkynabytek.cz

Pokud bydlíte v garsonce nebo jednopokojovém bytě, určitě nemáte místa nazbyt a hledáte praktické a prostorově úsporné řešení. Mnoho místa určitě zabere postel a sedačka. Rozkládací sedačka, která se dá během několika sekund proměnit na pohodlnou postel na každodenní spaní, je proto ideálním řešením.

Rozkládací sedačka

Rohová sedačka Late

Pohodlné sezení a příjemný spánek

Rozkládacích sedaček je mnoho a většina z nich je opravdu pohodlná na sezení, ale ne všechny jsou vhodné i na každodenní spaní. Než tedy koupíte sedačku, zkontrolujte, zda je doporučená pouze na příležitostné, nebo na každodenní spaní. Kvalitní sedačka může poskytnout i kvalitní spánek pro dvě dospělé osoby a přes den zase příjemné posezení před televizí nebo s knížkou v ruce.

Pohovka trojsedačka Rokar červenáPohovka Rokar červená

Jelikož nabídka je dnes opravdu široká, není problém vybrat si elegantní a moderní nábytek, který splní všechna vaše očekávání. Určitě byste ale měli vsadit na kvalitu a nerozhodovat se jen podle ceny. Nekvalitní sedačka nebo sedačka určená pro příležitostné spaní vám může způsobit bolesti zad, kloubů i nespavost a únavu.

Pohovka trojsedačka Viola 3K

Pohovka Viola 3K

Jak si vybrat správně?

Důležitá je samozřejmě dostatečně pevná a stabilní konstrukce, ale i samotná výplň. Výplň pohovky nesmí být příliš měkká, aby se časem nevytvořily prolákliny, ale ani příliš tvrdá, abyste se pohodlně vyspali. Pevné, kvalitní a odolné má být i čalounění a švy, protože musejí snášet každodenní zátěž, rozkládání a skládání.

Předtím, než se rozhodnete pro koupi konkrétního modelu, vyzkoušejte si i systém rozkládání. Se sedačkou budete manipulovat minimálně ráno a večer, takže skládání a rozkládání by mělo být pro vás jednoduché a rychlé.

Rohová sedačka Berg

Rohová sedačka Berg

Výhodou jsou i úložné prostory, do kterých můžete odkládat polštáře, peřiny, deky a podobně. Podstatným parametrem je i plocha na spaní. Pokud budete na rozkládací sedačce spát pouze vy, stačí vám i hloubka cca 140 cm, pokud budete dva, potřebujete alespoň 160-170 cm.

Čtěte také: Sedací souprava vám musí sednout! 3 kroky, díky kterým neuděláte chybu při koupi nové sedačky!

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť