Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Elegantní kaštan nebo trendy wenge? Vyberte si ten pravý dezén dřeva do vašeho interiéru!

Elegantní kaštan nebo trendy wenge? Vyberte si ten pravý dezén dřeva do vašeho interiéru!

by blog.hezkynabytek.cz

Dřevo hraje v interiérovém designu nezastupitelnou roli. Zvolit si správný dezén dřeva je důležité při zařizování jednotlivých místností ve vaší domácnosti. Určuje celkový styl, ve kterém se bude nést tón vašeho pokoje.

krásný obývák

Obývací pokoj – Black Red White – Bawaria 1

Co vlastně znamená dezén dřeva?

Různé stromy mají na povrchu rozličný dezén, tedy kresbu dřeva. Mezi důležité vlastnosti dřeva patří i lesk či vůně. Užijte si kousek přírody v pohodlí vašeho domova a pořiďte si půvabný dřevěný nábytek. Vyberte si takový dezén dřeva, který nejvíce lahodí vašemu oku a jeho vlastnosti vám nejvíce vyhovují. Pečlivě vybraný nábytek vás totiž neomrzí ani o pár let. Přinášíme vám tipy na nejstylovější dezény dřeva, které mohou zdobit i vaši domácnost.

Ložnice WIP

Ložnice – WIP – Vera 4

Jaký je rozdíl mezi tvrdým a měkkým dřevem?

Hlavní rozdíl mezi měkkým a tvrdým dřevem spočívá v tom, z jaké skupiny stromů pochází: z listnatých nebo jehličnatých. Tvrdé dřevo se lépe hodí na místa, která jsou náchylnější k opotřebení, jako jsou skříně, podlahy a pracovní desky. Měkké dřevo často nachází v domácnosti místo jako rámy obrazů, police, lišty, zábradlí a dokonce i zábradlí. Z měkčích dřevin, jako je borovice, topol nebo jedle, se také běžně vyrábí nábytek.

Výhody nábytku z masivního dřeva
– Trvanlivost
– Snadná údržba
– Ekologičnost
– Každý kus nábytku je jedinečný
– Hodí se ke všem typům dekorů:
– Stále moderní

Populární Dub Sonoma

Dub Sonoma, který patří mezi nejhodnotnější a nejkvalitnější dřeviny, vyniká svou výraznou texturou a barvou. V interiéru kombinuje příjemné s užitečným. Estetická funkce ve spojení s vysokou užitnou hodnotou a kvalitou uspokojí i požadavky nejnáročnějších milovníků designu.

Jídelna BRW

Jídelna – BRW – Kaspian 4

Dub Sonoma je v současnosti velmi populární. Nábytek se zajímavým dezénem tohoto dřeva doporučujeme spojovat s nadčasovou klasikou v podobě bytových doplňků bílé, černé či šedé barvy. Výbornou alternativou je také možnost kombinovat dezén dřeva dub sonoma s přírodními odstíny hnědé nebo tmavozelené barvy. Takto namíchané prvky dodají vaší domácnosti tu pravou pohodovou atmosféru.

Pťedsíň  bílé dřevo

Předsíň – Tempo Kondela – Vira-Mecki

Exotika s dezénem Wenge

Chcete domů donést punc exotiky? Zařiďte si svůj interiér nábytkem vyrobeným z jedinečného dřeva wenge. Dezén dřeva vypadá zásluhou střídání drobných tmavohnědých a světlejších vlnek opravdu fantasticky.

Obývací stěna WIP

Obývací stěna – WIP – Viki 1

Tropické dřevo pocházející z Afriky má vysokou odolnost vůči oděru, je pevné a trvanlivé. Obvykle má bledší odstíny a jeho dekorativní textura se výborně kombinuje s decentními, ale i s pestřejšími barvami, se kterými vytváří dokonalý soulad. Dřevo wenge je jedním z nejžhavějších trendů v interiérovém designu!

Jídelna Largo

Jídelna – Black Red White – Largo 1

Smrk hýřící barvami

Smrkové dřevo může hýřit skutečně různorodými barvami – od smetanově až po světle žlutohnědé odstíny. Toto dřevo se vyznačuje krásným přirozeným leskem. U jehličnatých stromů bývají letokruhy pravidelné, husté a dobře viditelné. Dřevo má jemnou texturu a na podélných řezech si můžeme všimnout maličké a roztroušené tmavě zbarvené svislé čárky. Fenoménem moderního interiérového designu je zejména vzácný modřín sibiřský, který je unikátní svými léčivými a estetickými vlastnostmi a také odolností vůči opotřebení.

Obývací pokoj

Obývací pokoj – Bog Fran – Deluxe 3

Třešeň připomínající mahagon

Povrch třešňového dřeva je sametový a hladký. Kromě nábytku se z něj vyrábějí i hudební nástroje. Okouzlí vás jeho příjemná vůně a nádherná načervenalá barva připomínající mahagon. Nábytek vyrobený z třešňového dřeva je vysoce odolný a kvalitní.

Dezén dřeva je u třešně trojí – fládrový, pruhovaný nebo kořenicový. Dřevo třešně má navíc jednu zvláštní vlastnost: pokud jej vystavíte přímému slunečnímu záření, má schopnost ztmavnout. Navzdory tvrdosti třešně je její dřevo flexibilní a dobře opracovatelné.

Jídelna BRW

Jídelna – BRW – Stylius 2

Elegantní červenohnědý kaštan

Kaštan patřil už v minulosti k nejpoužívanějším druhům dřeva a dnes tomu není jinak. Kaštanové dřevo má vkusnou červenohnědou barvu. Mezi jeho dobré vlastnosti se řadí i odolnost vůči poškrábání. Příznivci stylového nábytku si ho rádi volí do jídelen či pracoven. Povrch dřeva je hedvábně hladký. Nevyskytují se na něm žádné vzory ani pryskyřičné kanálky, typické pro některé druhy dřeva. Nemá také žádné uzly, díky čemuž je tento dezén vyhledávaný a populární u zákazníků, kteří upřednostňují čisté linie a eleganci.

Pracovna BRW

Pracovna – BRW – Kent 3

Jaký druh dřeva byste si vybrali vy? Upřednostňujete raději klasické dezény nebo moderní jako je wenge či dub sonoma?

Čtěte také: Jak dokonale sladit svou podlahu s nábytkem

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s přáteli  😉

Zdroje: https://www.apartmenttherapy.com/types-of-wood-37081844

https://www.wakefit.co/blog/benefits-of-solid-wood-furniture/ 

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť