Home Ložnice inspirace Nábytek dub sonoma, nejoblíbenější bydlení!

Nábytek dub sonoma, nejoblíbenější bydlení!

by blog.hezkynabytek.cz
ložnice dub sonoma

Chystáte se zařizovat svůj interiér a uvažujete nad tím, jaký barevný odstín nábytku zvolit do jednotlivých pokojů?

Máte rádi dřevo, příjemný a jednoduchý design a chcete, aby váš příbytek působil stylově a moderně?

A nevíte, jak všechny tyto požadavky skloubit? Existuje pouze jedna správná odpověď:

Nábytek v dekoru Dub sonoma! Je elegantní, nadčasový a v současné době patří mezi nejoblíbenější odstín zařízení do celého bytu.

Ptáte se proč?

Nábytek v provedení dub sonoma dodává bytu, či domu nádech pohody a spojení s přírodou. Svou popularitu si získal díky svému příjemnému bledě hnědému odstínu se zajímavou kresbou dřeva, elegantnímu designu a širokému využití. Můžeme říci, že nábytek dub sonoma je věčný, protože jeho svěží, přírodní a zároveň moderní vzhled se vám nikdy neomrzí.  😉 

obývací pokoj v provedení dub sonoma + černý lesk

Obývací pokoj – BRW – somatic 1

Jaký je rozdíl mezi klasickým dubem a dubem sonoma?

Dub sonoma má oproti klasickému dubu jemnější a modernější vzhled. Na rozdíl od klasického dubu, který se vyznačuje hnědou barvou s odstínem do zlatova, dub sonoma je známý svým jemným bledým odstínem se šedým nádechem, díky čemuž se hodí do moderně laděných interiérů. Kromě dekoru dub sonoma, najdete v nábytkářství i odstín dub bardolino, mezi nimiž je však barevně pouze nepatrný rozdíl, ale liší se v kresbě dřeva.

Z jakého materiálu nejčastěji najdete nábytek v dekoru dub sonoma?

Nábytek v dekoru dub sonoma je vyráběn převážně z lamina. Lamino je jedním z nejrozšířenějších materiálů v nábytkářském průmyslu, proto disponuje i velkým množstvím fólií, které věrně kopírují vzhled dřeva stejně jako u tohoto dekoru.

Pořídit si můžete i nábytek z pravého dubového dřeva v tomto odstínu, který je velmi pevný, trvanlivý a má krásný masivní vzhled. Při masivním dubovém nábytku však musíte počítat s vyšší cenou. Pokud jste přírodní typ, pak je výběr komod v tomto dekoru tou správnou volbou.

krásná šatní skříň v provedení dub sonoma se zrcadlem

Šatní skříň – Ankon – Westa II dub sonoma

Jak ho kombinovat?

Nábytek v odstínu dub sonoma je snadno kombinovatelný i s jinými, tmavšími odstíny dřeva. V nabídce obchodů najdete i obývací stěny, komody, či kuchyně v kombinaci dub sonoma s bílou či černou, v matném i lesklém provedení. Skvěle se hodí i s šedou nebo různými odstíny hnědé. Takové spojení působí velmi moderně, svěže a stylově. Jelikož dekor dub sonoma působí přírodním dojmem, skvěle se hodí k zemitým barvám, jako jsou různé odstíny zelené, hnědé, béžové nebo krémové. Bát se však nemusíte ani šedé, či pastelově modré. Tyto barvy můžete použít na stěny, koberce a různé doplňky.

retro obývací stěna v kombinaci dub sonoma s bílou Obývací pokoj – Tempo Kondela – Delta 1

Kam je vhodné použít nábytek v tomto odstínu?

Nábytkem v provedení dub sonoma si můžete zařídit celý interiér vašeho příbytku, hodí se do obývacího pokoje, kde krásně vynikne obývací stěna dub sonoma, kterou můžete zkombinovat i s komodou, či konferenčním stolkem v tomto odstínu. Příjemnou atmosféru navodí i ve vaší ložnici, hodí se i jako nábytek do pokoje pro vaše ratolesti. Využít jej můžete i do jídelny nebo kuchyně, jako odstín kuchyňské linky.

Nic nezkazíte, pokud si zvolíte nábytek v tomto krásném odstínu i na zařízení do kancelářských prostor, nebo vaší domácí pracovny. Skříně, komody, postele, stoly a mnohé další kusy nábytku v tomto příjemném dekoru budou praktickým a stylovým zařízením vaší domácnosti, které můžete uplatnit v celém bytě.

komoda v kombinaci dub sonoma s bílou

Komoda – Tempo Kondela – Jachim

Nábytek dub sonoma do obývací místnosti

Jak jsme již zmínili, nábytek v odstínu dub sonoma výrobci často kombinují s jinými barevnými odstíny pro vytvoření zajímavého a živého designu. Obývací stěny dub sonoma kombinované s bílou nebo černou barvou v lesklém provedení jsou v současnosti velkým hitem, působí lehce, elegantně a navíc velmi moderně. Do obývacího pokoje se skvěle hodí i komoda dub sonoma, kterou můžete sladit s obývací stěnou nebo si vyskládat jednotlivé kusy nábytku sami, podle vlastních představ.  😉 

obývací pokoj v provedení dub sonoma s bílou

Obývací pokoj – WIP – Verin 1 M6

Pokud jste víc zastánci přírodního stylu, čeká na vás široká nabídka obývacího nábytku dub sonoma v čistě dřevěném provedení. V takovém případě se můžete pohrát s barevnými doplňky v podobě různých dekorací, moderních shaggy koberců nebo tapet na stěnu. Do obývacího pokoje se skvěle hodí komody, skříně, konferenční i TV stolky v dekoru dub sonoma.

nábytek do obývacího pokoje dub sonoma

Obývací pokoj – BRW – Agustyn 2

Nábytek dub sonoma do kuchyně a jídelny

Kuchyňské skříňky v tomto dekoru působí velmi příjemně a stylově. Najdete je v různých kombinacích, s jinými, ať tmavšími nebo bledšími odstíny dřeva, případně v kombinaci s moderním bílým leskem. Taková kuchyň dodá vašemu království šmrnc a domáckou atmosféru. Ladit ji můžete s výraznou pracovní deskou, barevnými stěnami nebo obkladačkami.

krásná kuchyňská linka

Kuchyň – Casarredo – Moreno II

Chcete-li svou rodinu a přátele hostit v přátelském prostředí, s atmosférou přírody a nadčasového designu, jídelní nábytek dub sonoma je tou správnou volbou. S přírodními odstíny a živými květy je to prostě neodolatelná kombinace.

jídelní set v provedení dub sonoma

Jídelna – BRW – Kaspian 4

Nábytek dub sonoma do ložnice

Pokud preferujete jemný, dřevěný vzhled ložnice, který ve vás vyvolá pocit návratu do přírody a uklidňující atmosféru, máme pro vás dvě varianty. Dub sonoma a dub sonoma truflový. Druhý zmíněný můžete vidět na prvním obrázku, je o něco tmavší s výraznějším šedým nádechem. Skvěle se hodí k studeným odstínům barev. Pokud zvolíte tmavší stěny a bledé podlahy, či koberec v kombinaci s tímto odstínem, z ložnice se vám už nebude chtít vyjít.  😉 

nábytek do ložnice v provedení dub sonoma

Ložnice – FAMM – Impact P8SCIM

Klasický odstín dub sonoma je o něco bledší a více se podobá přírodnímu dřevu. K posteli dub sonoma dolaďte i zbytek nábytku, protože skříně či komody v tomto dekoru dodají vaší ložnici klasický, ale nadčasový a luxusní vzhled. Pokud chcete být originální a ložnici oživit, zvolte barevné povlečení.  😉 

krásná ložniceLožnice – BRW – Kaspian 4

Nábytek dub sonoma do dětského či studentského pokoje

Při zařizování pokoje pro vaše ratolesti se nebojte vsadit na krásný dřevěný nábytek. Nemusíte mít strach, že bude působit příliš staromódně, či nudně. Zvolte dekor dub sonoma, který se dá krásně sladit i s pestrými barvami, které jsou v dětském a studentském pokoji více než žádané. Navíc takový nábytek nikdy nevyjde z módy a jednoduše sladíte postel, skříně, psací stůl i komody dub sonoma do krásného celku.

Jak můžete vidět i na obrázcích, nábytek může být jednoduchý, celodřevěný s barevnými doplňky v podobě polštářů, závěsů, či povlečení. U nábytku do studentského pokoje v příjemném odstínu dub sonoma se můžete vyhrát s barvou stěn nebo použít i tapety.

studentský pokoj v provedemí dub sonoma

 Studentský pokoj – BRW – Academica

Pokud zařizujete dětský pokoj pro malého školáka, nábytek dub sonoma kombinujte se zajímavými originálními barvami, jako je oranžová, růžová, zelená atd. Fantazií se meze nekladou a dub sonoma vám umožňuje všestranné využití, s libovolnými barevnými kombinacemi.

nábytek do dětského pokoje v kombinaci dub sonoma s oranžovou barvou

Dětský pokoj – Tempo Kondela – Emio 2

Moderním designem dubového nábytku s nádechem přírody nikdy nic nezkazíte, právě naopak! Všechny kusy nábytku v tomto dekoru lahodí oku a krásně doplňují zbytek každého interiéru.

Barevné provedení dub sonoma uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky a dodá vašemu domovu neopakovatelný vzhled.

Tak co, vybrali jste si?  😉 

 

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť