Home Nápady do zahrady Dokonalá terasa: Objevte tajemství výběru zahradního stolu

Dokonalá terasa: Objevte tajemství výběru zahradního stolu

by Martin Stropko

Chtěli byste svůj venkovní prostor vylepšit stylovým a funkčním zahradním stolem? Ať už máte útulný balkon, relaxační terasu nebo svěží zahradu, výběr správného stolu může váš prostor proměnit v příjemnou oázu. V tomto článku vás provedeme procesem výběru ideálního zahradního stolu, probereme různé materiály a nabídneme několik inspirativních nápadů pro vytvoření vašeho vysněného venkovního prostoru.

image2

zdroj: https://www.habitat.co.uk/inspiration/garden-furniture-ideas

Než se ponoříte do světa zahradních stolů, zhodnoťte na chvíli svůj venkovní prostor. Zvažte velikost, tvar a celkové uspořádání. Jedná se o malý balkon, prostornou terasu nebo rozlehlou zahradu? Znalost vašeho prostoru vám pomůže určit velikost a styl stolu, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Na materiálu záleží

U zahradních stolů hrají materiály klíčovou roli při určování trvanlivosti, stylu a požadavků na údržbu. Zde je stručný přehled oblíbených materiálů:

  1. Dřevo: Dřevěné stoly jsou klasickou volbou a nabízejí nadčasový, přírodní vzhled. Pokud si vyberete tvrdé dřevo, jako je teak nebo eukalyptus, získáte stůl téměř bezúdržbový, který bude navíc odolný vůči povětrnostním vlivům.
  2. Kov: Chcete-li získat elegantní a moderní vzhled, zvažte stoly z hliníku nebo nerezové oceli. Jsou lehké, trvanlivé a odolné proti korozi.
  3. Proutěné/ratan: Tyto materiály dodají vašemu venkovnímu prostoru nenucený tropický nádech. Syntetické varianty jsou trvanlivější a odolnější vůči povětrnostním vlivům než jejich přírodní protějšky.
  4. Sklo: Skleněná deska stolu dodá sofistikovanost a snadno se čistí. Může však vyžadovat větší péči, aby se zabránilo poškrábání a rozbití.

image3

Přizpůsobte svůj styl

Jakmile se rozhodnete pro materiál, přemýšlejte o tom, jak stůl doplní váš stávající venkovní styl. Chcete-li dosáhnout harmonického vzhledu, zvolte design, který bude ladit nebo doplňovat vaše venkovní posezení, osvětlení a doplňky. Nebojte se kombinovat různé styly a materiály, abyste dosáhli jedinečného vzhledu.

Funkčnost a vlastnosti

Zvažte, jak plánujete zahradní stůl používat. Bude sloužit především jako jídelní kout, pracovní místo nebo místo pro neformální setkávání? Při výběru stolu se správnými funkcemi – například vestavěným úložným prostorem, otvorem pro slunečník nebo nastavitelnou výškou – mějte na paměti zamýšlené využití.

Praktické zahradní soupravy

Pokud dáváte přednost kompletní a bezproblémové variantě, zvažte nákup zahradních setů. Tyto kolekce obsahují stoly a židle (případně pohovku), což zajistí harmonický venkovní prostor připravený k odpočinku i zábavě. Díky tomu nemusíte trávit čas a energii výběrem jednotlivých židlí, které se hodí k zahradnímu stolu.

image1

S vhodným zahradním stolem můžete svůj balkon, terasu nebo zahradu proměnit ve stylové a funkční venkovní útočiště. Odpočinek na terase však nemusí být jen o zahradním stole a židlích. Využijte závěsné křeslo, lehátko nebo sedací vak a zahradní párty může začít!

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť