Home Nápady do zahrady Jak relaxovat na terase?

Jak relaxovat na terase?

by Martin Stropko

Terasa je místem, kde se setkává příroda a pohodlí domova. Je ideálním místem k odpočinku, ať už s rodinou nebo přáteli. V dnešním článku se podíváme na to, jak si můžete na terase vytvořit dokonalé prostředí pro relaxaci pomocí houpaček, houpacích sítí, hamak a závěsných křesel. image1

Zdroj: Pixabay

Houpačky pro celou rodinu

Houpačky jsou již dlouho jedním z nejoblíbenějších doplňků teras. Poskytují skvělý způsob relaxace a příjemného pohybu na vzduchu. Houpačky jsou k dispozici v různých velikostech a stylech, což znamená, že si můžete vybrat tu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a vkusu. Pro větší rodinu nebo skupinu přátel je dobrou volbou houpací lavice nebo dokonce houpací postel, kde se může pohodlně uvelebit více lidí. image4

Zdroj: Pixabay

Exotické hamaky a jednoduché houpací sítě

Rozdíl mezi hamakem a sítí není velký, protože obě označení se často používají zaměnitelně. Oba typy lze zavěsit mezi stromy nebo na speciálně navržené stojany. Přesto mezi nimi existují určité rozdíly:

Materiál: Hamaky jsou často vyrobeny z pevných, odolných a pružných materiálů, jako je bavlna, polyester nebo nylon. Tyto materiály jsou pletené nebo tkané do jednovrstvých nebo vícevrstvých konstrukcí. Houpací sítě jsou naproti tomu obvykle vyrobeny z měkkých a prodyšných materiálů, jako je tenká bavlna nebo nylon, které jsou zapleteny do síťoviny.

Design: Hamaky mají obvykle jednodušší konstrukci a jsou uzavřené, což poskytuje větší oporu těla a pohodlí při ležení. Houpací sítě jsou otevřené a poskytují větší přirozené větrání, ale menší oporu těla.

Podpora těla: Hamaky poskytují větší oporu těla, protože jsou navrženy tak, aby se přizpůsobily tvaru vašeho těla a rovnoměrně rozložily váhu. Houpací sítě poskytují menší oporu těla, protože síťovina se může v některých oblastech napínat více než v jiných.

A konečně, ačkoli mohou být hamaky a houpací sítě vyzdvihovány jako odlišné výrobky, slouží v podstatě stejnému účelu, a to poskytnout pohodlné místo k odpočinku na terase nebo na zahradě. image3

zdroj:  pixabay

Závěsná křesla – výjimečný styl a pohodlí

Závěsná křesla jsou určena těm, kteří hledají nejen pohodlí, ale také designový prvek, který dodá jejich terase jedinečnost. Tato křesla jsou v jednom bodě zavěšená, což jim dodává zajímavý tvar a styl. Vyrábějí se z různých materiálů, jako je ratan, bavlna nebo technické tkaniny, a jsou k dispozici v různých barvách a vzorech. Závěsná křesla jsou ideální pro odpočinek, čtení nebo jen povídání s přáteli.image2

zdroj: pixabay

Doplňky pro dokonalou relaxaci na terase

Pokud chcete proměnit svoji terasu v útulné a relaxační místo, nezapomeňte na doplňky. Polštáře a deky zvýší pohodlí a pomohou vytvořit útulnou atmosféru. Slunečníky a závěsy poskytnou potřebný stín a ochranu před sluncem. Rostliny a květiny dodají terase život a krásu, zatímco zahradní světla a lucerny vytvoří útulnou atmosféru při večerním posezení.

Terasa může být skutečným útočištěm, kde si můžete odpočinout a načerpat novou energii. Stačí vybrat správné prvky, jako jsou houpačky, hamaky, sítě a závěsná křesla, přidat několik doplňků a můžete si na terase vytvořit svůj vlastní malý relaxační ráj.

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť