Home Rady při výběru nábytku Zařiďte si malý byt efektivně a stylově! :)

Zařiďte si malý byt efektivně a stylově! :)

by blog.hezkynabytek.cz

Možná si myslíte, že žít v malém bytě má řadu nevýhod a omezení. Zařídit velký prostorný byt je z pohledu funkčnosti jednoduché. Ale malý byt je skutečná výzva. Zařizování samozřejmě závisí i na vašem životním stylu.

Garsoniéry nebo jednopokojový byt dají občas zabrat i designérům a architektům. Je to ale výborná možnost dát prostor své kreativitě a vytvořit si své vlastní malé království.

Využijte malý prostor efektivně

Velký jídelní stůl bude pro vás prakticky zbytečným a vystačíte si s prostorově úsporným kuchyňským pultem nebo malým jídelním stolem . Jídelní stůl WIP Expert 7 je určen pro dvě osoby. Stůl se upevní do stěny, dá se snadno složit a zabírá tak minimum prostoru.

Malý jídelní stůl

Jídelní stůl – WIP – Expert 7

efektivní řešení jídelny v malém prostoru

Foto: © decorology.blogspot.sk

Pokud v malém bytě něco skutečně oceníte, tak je to multifunkční nábytek. Konferenční stolek, taburet a postel či sedačka s úložným prostorem budou nezbytností. Taburetka Cassaredo má úložný prostor a neutrální barvy, které snadno doladíte k ostatnímu nábytku.

Moderní taburet

Taburet – Casarredo – Čtverec

Možností je i rozkládací gauč, který vám přes den poskytne příjemné posezení před TV a v noci se změní na pohodlnou postel. Ušetřené místo můžete věnovat komodě nebo vestavěné skříni.

Zajímavá postel

Foto: © decorology.blogspot.sk

Co dělat, aby váš malý byt vypadal větší?

Zvolte světlé barvy nejen na stěně, ale také na nábytku. Neutrální a světlé barvy opticky zvětší prostor, a aby to nebyla nuda, můžete si dopřát pestré a barevné doplňky, případně zajímavý obraz na stěnu. A když už jsme u stěn, zázraky s vaším mini bytem udělají strategicky umístěná zrcadla. Ideální je například zrcadlo Halmar, které můžete jednoduše přemisťovat.

zrcadlo

Zrcadlo – Halmar – LS1

Určitě by nemělo chybět na vestavěné skříni, která je do malého bytu ideální. Při umisťování dalšího zrcadla budete určitě muset brát v úvahu i světelné podmínky a umístění osvětlení a oken. Určitě nechcete, aby se vám romantický svit měsíce, případně lampy, odrážel od zrcadla přímo do očí. Zrcadlo není vhodné umisťovat ani oproti vchodovým dveřím a do ložnice.

zajímavá předělovací stěna

Foto: © www.pinterest.com/roomdecorideas/

Zařizování bytu můžete svěřit i do rukou architekta, nebo se s ním alespoň poradit. Zkušený architekt vám může odhalit nové možnosti využití prostoru. Inspirovat se můžete i prastarým japonským uměním feng shui. Zařídit si byt podle základních principů feng shui můžete zvládnout i sami nebo si přizvat na pomoc odborníka.

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s přáteli.  😉 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť