Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Malá velká změna obývacího pokoje za pár kaček!

Malá velká změna obývacího pokoje za pár kaček!

by blog.hezkynabytek.cz

Toužíte trošku pozměnit váš obývací pokoj, ale bez zbytečných investic?

Přinášíme vám několik tipů, díky kterým to hravě zvládnete! Postačí vám pouze malé bytové doplňky či dekorace, které vás nevyjdou draho a možná některé i najdete doma ve skříni. A ty, kteří si nejraději všechno vyrábějí sami, potěšíme také . Čtěte dál!  😉 

Krásný koberec

Nekonečné variace

Nejjednodušším řešením je poohlédnout se po vašem interiéru a zkusit vymyslet nová řešení. Přemisťujte nábytek a doplňky, vytvářejte různé netradiční kombinace materiálů, barev, vzorů a tvarů.

Dostali jste ulítlý nápad? Zkuste to! Možná to nedopadne zcela podle vašich očekávání, ale to vůbec nevadí. Minimálně to posune hranice vaší kreativity někam dál. Já jsem například zkusila využít lněný přehoz na postel jako závěs a velmi se mi to líbí. A nejen mně.  😉

Oživte stěny

Máte pocit, že váš obývací pokoj je nudný nebo již dlouhou dobu stejný? Zkuste oživit stěny! Kousek tapety, pěkná nálepka nebo poličky mohou být to pravé. Skvěle to vypadá i v kombinaci – tapeta, na které jsou ještě umístěny jednoduché a barevně sladěné poličky.

Elegantní poličky

Polička – ASM – Mix – 23 DS 2 MX (2 ks.)

Inspirace pro nástěnné dekorace můžete najít i v tomto videu:

Útulná okna

Využijte potenciál oken! Okna v obývacím pokoji jsou všem nejvíce na očích, a proto si zaslouží náležitou pozornost. Záclon a závěsů můžete mít doma několik a vyměňovat je podle toho, jak se vám to bude momentálně líbit. Nebo zkuste moderní dřevěné či bambusové rolety, které vám v obývacím pokoji vykouzlí příjemnou atmosféru.

Konferenční stolek

Konferenční stolek – Drewmax – ST 117

V novém obleku

Jistě, ne každá sedačka by vypadala oblečená v potahu či dece dobře. Ale za pokus to stojí. Možná se vám zalíbí, že vaše sedačka bude najednou vypadat úplně jinak, ale přece to bude ta stejná. Super tip jsou také polštáře – jsou levné a můžete je koupit v nekonečně rozmanitých tvarech, barvách, vzorech, materiálech … Vyměníte je raz dva a vaše pohovka bude působit opět jiným dojmem!

Rohová sedačka v příjemných barvách

Rohová sedací souprava – Tempo Kondela – Petrana hnědá

Sedačka ozdobená zajimavými polštáři

Foto: © pinimg.com

Designové polštáře na sedačce

Foto: © pinimg.com

Kousek zeleně

Nezapomeňte na květiny a rostliny, ty by v žádném obývacím pokoji neměly chybět. Vybírejte však pečlivě, aby vám rostlinka dělala radost a vydržela co nejdéle.

Přečtěte si také náš blog 12 rostlin, které zbaví váš domov toxinů, ve kterém se dozvíte, které rostliny jsou do domácnosti ty nejideálnější.

Nový šmrnc

Máte konferenční stolek, který se vám již „okoukal“, ale je vám líto ho vyměnit? Zkuste si pomoci menším ubrusem, který mu rychle dodá nový šmrnc. Alternativou je podložka, například z přírodních materiálů nebo pestrobarevná z plastu. Klidně využijte i ty z prostírání, které doma máte.

Stylový obývací pokoj

Obývací pokoj – Dig-net – Nebraska

Měkoučko pod nohama

Kousek koberečku vás určitě finančně nezruinuje, ale přitom dokáže být krásným oživením a zpestřením místnosti. V zimě oceníte příjemně měkoučký koberec s delším vlasem, v létě poslouží například tkaný koberec.

Koberec se vzory

Kusový koberec – Lalee – Aura 770 Black

Pan taburet

Levným, ale velmi stylovým a také praktickým zpestřením může být taburet. Vyberte si z velkého množství barev, vzorů a designů. Taburet může být v souladu s celkovou atmosférou místnosti nebo být výrazným prvkem, který bude poutat pozornost.

Hezký obývací pokoj

Obývací pokoj – WIP – Verin 3 M1

Chcete si vyrobit taburet sami? Hravě to zvládnete s naším blogem Jak si vyrobit taburet z pneumatiky!

Designový kousek

Originalitu a svébytný styl může vášemu obývacímu pokoji dodat i designový nábytek. Opět stačí jeden menší kousek, který vás finančně zbytečně nezatíží, ale bude krásnou ozdobou místnosti. Jedna komoda či křeslo v netradičním stylu dokáží vyčarovat z interiéru zcela jiný dojem.

Designová komoda

Komoda – Tempo Kondela – Bibi 3 – SYL1213

Malé světlušky

V obývacím pokoji by určitě nemělo chybět příjemné osvětlení, které může být zároveň i stylovým prvkem obývacího pokoje. Můžete si také vytvořit ozdobu z malých světýlek. Použijte teplé žluté světlo žárovek, které vytvoří pohodovou atmosféru. Trendem jsou momentálně obývací stěny a sedačky s LED podsvícením.

Moderní obývací stěna s osvětlením

Obývací stěna – Tempo Kondela – Leo bílá + černá (s osvětlením)

Podívejte se ještě na několik krásně zařízených a zdekorovaných obývacích pokojů pro inspiraci:

Čtěte také : 3 originální způsoby, jak využít žebřík

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť