Home Nápady do zahrady Terasa snů: Kouzlo zahradního nábytku

Terasa snů: Kouzlo zahradního nábytku

by Martin Stropko

Přichází krásné počasí a naše zahrady, terasy a dvory se mění v útočiště klidu a odpočinku. Proto je důležité, abychom tomuto prostoru věnovali dostatek pozornosti při jeho zařizování. Právě zahradní nábytek hraje klíčovou roli při vytváření útulné a příjemné atmosféry. V dnešním článku se podíváme na to, jak tyto venkovní prostory vybavit zahradním posezením, slunečníky a dalším zahradním nábytkem.

image6

zdroj: pixabay

Zahradní lavice

Zahradní lavičky jsou praktickým a stylovým doplňkem, které dokážou zahradu nebo terasu proměnit v místo pro rodinná setkání a odpočinek. Při výběru zahradních lavic je důležité zohlednit materiál, ze kterého jsou vyrobeny, a jejich tvar. Výběr správné lavičky závisí také na stylu vašeho exteriéru a vašich preferencích v oblasti údržby.

Dřevo je tradiční a přírodní materiál, který vnáší do exteriéru teplý a útulný vzhled. Pokud dáváte přednost modernímu stylu, jsou skvělou volbou kovové nebo plastové (případně polyratanové) lavičky. Zahradní lavičky jsou navíc k dispozici v různých tvarech a velikostech, takže je snadno přizpůsobíte svému prostoru.

image5

zdroj: pixabay

Slunečníky pro ochranu před sluncem

Slunečníky jsou nezbytným doplňkem každého zahradního nábytku. Poskytují nejen ochranu před sluncem, ale také únik před občasnými letními přeháňkami. Existuje několik typů slunečníků, například tyčové, boční nebo volně stojící. Při výběru slunečníku zvažte jeho velikost, tvar a údržbu.

image4

zdroj: pixabay

Zahradní stoly a stolky

Zahradní stolky a konferenční stolky jsou dalším praktickým doplňkem, který přispívá k pohodlí vašeho venkovního prostoru. Nabízejí prostor pro odkládání nápojů, potravin nebo knih a vytvářejí tak dokonalé prostředí pro odpočinek a zábavu. Při výběru zahradního stolku zvažte materiál, velikost a výšku, abyste našli ten nejlepší kus pro vaši terasu.

image1

zdroj: pixabay

Textilní doplňky pro zahradní nábytek

Kromě skvělého zahradního nábytku existuje mnoho dalších doplňků, které můžete při zařizování exteriéru využít. Skvělým příkladem jsou polštáře na sezení, deky a dekorační polštářky, které dodají vašemu venkovnímu prostoru pohodlí a barevnost. Polštáře a polštářky jsou k dispozici v různých barvách a vzorech, takže je snadno přizpůsobíte svému osobnímu stylu.

Krásně zařízená terasa není jen zahradní nábytek, ale také různé vizuální nebo dekorativní prvky. Např:

Rostliny a zeleň

Nezapomeňte zahradní nábytek doplnit rostlinami a zelení, které zvýrazní jeho krásu. Můžete si vybrat z různých květináčů a závěsných košů, které budou s vaším nábytkem dokonale ladit. Rostliny nejenže oživí a obarví váš exteriér, ale také vytvoří přirozený stín a útočiště pro ptáky a hmyz.

image3

zdroj: pixabay

Ohniště a zahradní kamna

Ohniště, grily a zahradní kamna jsou skvělým doplňkem pro terasy, které přinášejí atmosféru tepla a pohodlí. Tyto prvky jsou nejen praktické pro vaření a grilování, ale také dodávají zajímavý vizuální prvek. K dispozici je celá řada stylů, od tradičních kamenných ohnišť až po moderní plynová zahradní kamna.

image2

zdroj: pixabay

 Zahradní fontány a vodní prvky

Vodní prvky, jako jsou fontány, vodopády nebo jezírka, vytvářejí na terasách zvukové i vizuální potěšení. Vodní prvky přispívají k relaxační atmosféře a zároveň zvyšují vlhkost a zlepšují mikroklima.

Dekorativní osvětlení

Osvětlení je důležitým prvkem při vytváření atmosféry na terase. K vytvoření útulné a romantické atmosféry můžete použít řetězové žárovky, solární lampy, LED světla nebo světelné řetězy. Osvětlení může být funkční i estetické a zvýrazňovat zajímavé prvky zahradního nábytku.

image7

zdroj: pixabay

Vybavení terasy nebo dvora zahradním nábytkem je skvělý způsob, jak vytvořit útulný a pohodlný venkovní prostor pro odpočinek a zábavu. Správný výběr nábytku a doplňků hraje klíčovou roli při vytváření atmosféry, kterou si můžete užívat po celé léto. Proto neváhejte a začněte plánovat svou ideální zahradu, terasu nebo dvorek již nyní.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť