Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) 4 důvody, proč si pořídit taburetku

4 důvody, proč si pořídit taburetku

by Martin Stropko

Taburetka byla oblíbená hlavně v minulosti, ale svoje místo v domácnosti má i dnes. Malý ale univerzální a praktický kus nábytku využijete v obýváku, dětském pokoji i v ložnici. Její kouzlo objevíte velmi rychle a pokud si vyberete designový kousek stane se ozdobou interiéru.

Po_sed_sedacky_Arenna_Lux_L_2_Taburet_prave

1. Hodí se do každé místnosti

Výhodou taburetky  je, že je snadno přenosná a posloužit může na různé účely. V obýváku si na ni můžete vyložit nohy když sedíte v křesle nebo na sedačce, ale také poskytne místo na sezení pro návštěvu. Někdy je možné dokoupit si k sedací soupravě i taburetku ve stejném designu. Do předsíně se hodí když si u  obouvání nebo vyzouvaní potřebujete sednout. Skvěle se hodí i k toaletnímu stolku k zrcadlu do ložnice, posloužit může i v koupelně na odložení oblečení nebo na sezení při oblékání a pod.

MOB_60_TABURETKA_VENEROS

2. Další úložný prostor

Hodí sa vám úložný prostor na deku nebo časopisy? Potom vyberte taburetku s úložným prostorem. Sedák sa dá odklopit nebo zdvihnout a ukryje vaše věci. Pokud máte taburetku v předsíni můžete do něj uložit například papuče pro hosty.

TEMPO_KONDELA_LIBERA_TABURETKA

3. Nahradí i příruční stolek

Taburetka je vhodná nejen na sezení, některé modely dokáží nahradit i příruční nebo konferenční stolek. Je to ideální řešení do malých bytů nebo pokojů když potřebujete opravdu univerzální kus nábytku, hlavně pokud má i vzpomínaný úložný prostor. Vhodná je i do větších obýváků kde přijímáte návštěvy a jednou za čas vám na pohoštění nestačí konferenční stolek.

LAFU_zelena

4. Ozdoba každé místnosti

Podobně jako sedačky a křesla i taburetky sa vyrábějí z množství různých materiálů. Taburetka z kůže, ekokůže, bavlny a jiných textilních materiálů může mít různý design, případně vzory. I díky tomu se může stát najzajímavějším prvkem místnosti. Je na vás zda ji doladíte k sedačce nebo si zvolíte něco originálního. Určitě ale myslete na to kde a na jaký účel ji chcete převážně využívat. Obyčejné čalounění z bavlny se přece jen udržuje a čistí hůře jako látka odolná vůči vodě nebo kůže.

TEMPO_KONDELA_TABURETKA_WAGNER_1

 

Máte už doma taburetku nebo si ji plánujete koupit? Bude součásti obýváku nebo jiné místnosti?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť