Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Vyrobte si jarní dekorace plné barev

Vyrobte si jarní dekorace plné barev

by Martin Stropko

Příchod jara je spojený hlavně s Velikonocema. Jarní dekorace ale nemusí mít jen velikonoční motiv, domácnost si můžete rozveselit i jednoduchými a barevnými ozdobami, které si vyrobíte i sami. Připravili jsme pro vás několik originálních tipů na svěží dekorace do bytu.

Květinové girlandy z papíru

Začneme jednoduše – květinovými girlandami, které jsou vhodné do dětského pokoje, předsíně ale klidně i do obýváku.

Na jejich výrobu budete potřebovat barevný papír, plsť, nůžky, tužku, provaz/šňůrku, lepící pistoli, skleničku (nebo něco jiného  kulatého). Z papíru vystříhněte kruhy, které si obkreslíte podle sklenice, aby měli stejnou velikost. Kruhy potom budete stříhat do tvaru spirály a tu potom srolujete, aby vám vznikl tvar květu. Aby tvar držel, použijete lepící pistoli a hotové květy přilepíte na provázek pomocí lepící pistole a malých kousků plstě.

Přesný postup najdete ve videu:

Nástěnné hodiny

Pokud si chcete vytvořit nástěnné hodiny s jarním nebo jakýmkoliv jiným motivem připravte si malířské plátno na rámu, akrylové barvy, štětec, vatové tyčinky, gumičku, hodiny (strojek a ručičky).

Na malování použijete nejen štětec, ale i několik vatových tyčinek zvázaných gumičkou, které se namočí do barvy a otlačí na plátno. Postup uvidíte ve videu níže. Ze starých hodin potom vyberete strojek, který pomocí oboustranné lepící pásky nebo lepidla připevníte k plátnu, doplníte hodinové ručičky a je to!

Velikonoční věnec

Připravit svojí domácnost na velikonoční svátky můžete nejen jarním uklízením, ale i jednoduchým věncem na dveře. Úplně najjednodušší je koupit si základ věnce, plastové vajíčka různých velikostí, umělou nebo papírovou trávu, stužku, jutu, potřebná bude i lepící pistole a nůžky. Základ věnce omotáte jutou a začnete s přilepovaním umělé trávy, kterou potom podle potřeby ostříháte. Potom už jen přilepíte vajíčka, uvážete stužku a zavěsíte na dveře.

Vyrábíte vlastní dekorace nebo si je raději kupujete? Jakou máte výzdobu na velikonoce?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť