Home Obývák inspirace Zařiďte si obývací pokoj elegantně a prakticky

Zařiďte si obývací pokoj elegantně a prakticky

by Anita Erdeluiova

Obývací pokoj se dá považovat za společenskou místnost, protože se zde setkávají všichni členové rodiny. Kromě toho i návštěvy nejčastěji usadíme do obývacího pokoje, takže by měl být tento prostor reprezentativní, ale hlavně bysme se v obývacím pokoji měli cítit příjemně. Jak si ho tedy zařídit, aby byl oku lahodící a zároveň praktický?

Obrazok1

K obývací stěně přidejte i komodu

Častou volbou při zařizování obývacího pokoje je obývací stěna. Je to v celku logické řešení, protože obývací stěny jsou z několika kusů nábytku jedné modelové řady a tím pádem k sobě dokonale pasují. Obvykle taková souprava obsahuje stolek pod TV, skříňky, poličky apod, co je dostačující na ovladače k TV, DVD, knihy, časopisy, případně na vaše oblíbené dekorace. Pokud potřebujete více úložného prostoru, nebo se vám zdá obývací pokoj jaksi prázdný, řešení je komoda. Samozřejmě by mělo jít o stejný model jako je obývací stěna. Komody do obývacího pokoje mívají i poličky nebo skleněné dvířka, takže je můžete využít stejně, jako poličku nebo skříňku. Všechen nábytek v obývacím pokoji tak bude spolu dokonale ladit a vy budete mít dost prostoru na všechny potřebné, i méně potřebné věci.

e77964226a065dc0863c26bb09ccc4de.image.1400x806

Moderní obývací pokoj

Pokud toužíte po moderní, jednoduché a stylové obývací stěně a komodě Salford, vaše očekávání určitě naplní. Tento výrobce je na trhu od roku 1991 a bohaté zkušenosti z oblasti nábytkařského průmyslu se odrážejí na kvalitě i designu. Obývací stěna i komoda jsou vyrobené z kvalitního lamina a dostupné jsou v několika barevných provedení. Pokud si zakoupíte obývací stěnu, dostanete závěsnou skříňku, poličku, skříňku a TV stolek.  Série Salford vám kromě sestavy nabízí i praktickou komodu.

obr-1-1170x640

Váš obývací pokoj bude stylový i se sestavou Tallington. Obývací stěna se skládá ze 4 ks – TV stolku, poličky, skříňky a závěsné skříňky. I v tomto případě máte možnost zakoupit si i komodu Tallington. Tento nábytek je vyrobený z lamina, dvířka jsou z MDF desky, vitríny jsou zasklené. Nábytek má ABS hrany, které jsou odolné proti mechanickému opotřebení, pevné, barevně stálé a odolné vůči vlhkosti. Modelová řada Tallington je dostupná ve více designech.

obr-2-1170x779

Tipy pro stylový obývací pokoj

Pokud chcete, aby obývací pokoj působil vzdušně, čisto a moderně vybírejte nábytek ve světlejších odstínech. Neutrální barvy byste měli použít i na stěny, doplňky by měly být v podobných odstínech jako nábytek. Nábytek TallingtonSalford s designem dřeva v kombinaci se světlou krémovou barvou jsou skvělou volbou do moderního obývacího pokoje.

obr-3

Důležité je i osvětlění, proto se zkuste pohrát s bodovými světly, které zvýrazní přesně to, co mají. Nasměřovat je můžete na obrazy na stěně, fotky nebo vitrnínu. Využít se dají i LED pásy, které se umístí na nábytek nebo poličku ve vitríně. Takové nepatrné vylepšení dodá vašemu nábytku a vlastně celému obývacímu pokoji modernější design.

obr-4-1024x682

 

 

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť