Home Jak pečovat o nábytek Jak si správně vybrat jídelní set?

Jak si správně vybrat jídelní set?

by blog.hezkynabytek.cz

U jídelního stolu se scházíme s rodinou a přáteli, společně se najíme. V kuchyni, v jídelně, v obývacím pokoji či na letní terase – stůl plní svou funkci jako centrum společenského dění během snídaně, oběda či večeře.

Jídelní stůl - Signal - Loras

Jídelní stůl – Signal – Loras a Jídelní židle – Tempo Kondela – Cinkla New

Stůl v jídelně je však využíván jednotlivými členy rodiny i samostatně. Můžete si k němu sednout s notebookem či s tabletem a vaše školou povinné dítě si při něm může psát domácí úkoly. Jak tedy vybrat ten správný?

Jídelna - BRW - Kaspian 4

Jídelna – BRW – Kaspian 4

Svolejte rodinnou poradu

Jídelní stůl a židle patří mezi kousky nábytku, které by měly rozhodně odsouhlasit všichni členové rodiny. Někdy to bývá opravdu těžký úkol, protože najít vyhovující židle k jídelnímu stolu vyžaduje hodně času. Praktickým řešením jsou v tomto případě předem sestavené jídelní sety. Máte při nich jistotu, že stůl a židle spolu budou stoprocentně ladit.

Jídelna - Bog Fran - Gray

Jídelna – Bog Fran – Gray

Praktický jídelní set

Hotové sestavy nábytku určeného na stolování jsou praktickou volbou pro malé i velké domácnosti. Pokud vám to prostory umožňují, kupte si rodinný jídelní set s o něco větším stolem. Pokud má rodina čtyři členy, pořiďte si větší jídelní set pro 6 osob. Během každodenního stolování oceníte prostor navíc – na váš stůl se vejde i váza s květinami nebo mísa s ovocem. A v případě, že přijde na oběd nebo večeři návštěva, budete ji mít kam usadit.

kuchynske inspirace

Alternativou ke klasickému sezení je jídelní set s lavičkou místo židlí. Levný jídelní set s rohovou lavicí šetří místo v kuchyni, ale také vaši peněženku. Hodí se i do velmi malé panelákové kuchyně.

Jídelní set WIP - Bond

Jídelní set WIP – Bond

Variace podle vašeho vkusu

Variabilní jídelní sety s možností vyskládat jídelnu obsahují kromě jídelního stolu a židlí i další kusy nábytku, které jsou laděny ve stejném designu.

Jídelna - BRW - Fini 1

Jídelna – BRW – Fini 1

Pokud si chcete zařídit jídelnu v jednotném stylu, rozšířené jídelní sety vám značně zjednoduší práci. Do místnosti si podle vlastního uvážení můžete přidat sladěnou komodu, vitrínu, policovou skříň, regál či zrcadlo. Pokud nevíte, co by se do jídelny nejvíce hodilo, poraďte se s bytovým architektem, který vám zároveň navrhne ty nejvhodnější doplňky na zútulnění jídelny.

akce a výprodeje

Materiály a péče

Jak se mají správně udržovat jídelní sety? Rozhodující je materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Pokud jste si na každodenní stolování vybrali jídelní stůl v kombinaci kov a sklo, počítejte s tím, že na desce stolu bude vidět nečistoty. Tento problém lze vyřešit tím, že při stolování použijete hezké barevně sladěné prostírání.

Jídelní stůl - Halmar - Maestro

Jídelní stůl – Halmar – Maestro

Kvalitní jídelní sety v kombinaci dřevotříska + kov nebo dřevotříska + látkové čalounění jsou méně náročné na údržbu. Povrch stolu stačí přetřít vlhkým hadříkem a čalounění v pravidelných intervalech vysát vysavačem.

Jídelní set - Tempo Kondela - Castle

Jídelní set – Tempo Kondela – Castle

Jídelní sety z masivu jsou pevné a ekologicky nezávadné. Hrozí jim však poškrábání či zabarvení vylitým nápojem či otisky sklenic. Vhodné prostírání a ubrus vám pomůže ochránit dřevěný jídelní set před předčasným zničením.

Jídelna - Tempo Kondela - Kora

Jídelna – Tempo Kondela – Kora

Čtěte také: Zima ve znamení vintage: doplňky, které pohladí duši!

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s přáteli  😉

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť