Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Jak si vybrat zrcadlo do koupelny?

Jak si vybrat zrcadlo do koupelny?

by blog.hezkynabytek.cz

Chcete-li něco stylové, moderní a praktické, nechte se inspirovat následujícím článkem a zrcadly Juventa.

Zrcadla jsou nezbytné a zázračné doplňky, které dokážou udělat divy s malými i velkými místnostmi. Kromě chodby nebo předsíně se nejčastěji vyskytují v koupelně. Je to logické, protože se v koupelně myjeme, upravujeme i oblékáme.

Koupelna - Juventa - Ravenna 1

Koupelna – Juventa – Ravenna 1

Ideální zrcadlo pro vás?

I když se vám může zdát, že vybrat zrcadlo je jednoduché a koupit můžete to, které vám první „padne do oka“, není to docela pravda. Než zajdete do obchodu a budete vybírat to pravé zrcadlo, měli byste si ujasnit několik základních věcí. Například byste měli vědět, kde bude zrcadlo umístěno, kolik volného prostoru máte, jak bude rozmístěné osvětlení, jaké budete mít koupelnové zařízení a zda máte dost úložného prostoru. Pokud máte malou koupelnu nebo vám chybí poličky či skříňky, asi spíše využijete zrcadlovou skříňku než jen samotné zrcadlo.

Koupelna - Casarredo - SOPRANO

Koupelna – Casarredo – SOPRANO

Chcete-li pouze vyměnit staré zrcadlo za nové, aniž byste předělávali nebo rekonstruovali koupelnu, zamyslete se, co vám na starém zrcadle vadilo. Zvažte, zda nebylo lepší koupit větší, menší zrcadlo nebo zrcadlo s osvětlením.

Možností je mnoho

Zrcadla dnes najdete v nejrůznějších provedeních, a tak se v množství modelů můžete cítit trochu ztraceni. Nejjednodušší a designově nejčistší variantou jsou zrcadla bez rámu. Chcete-li něco moderní, co nebude extra poutat pozornost, jde zřejmě o nejlepší volbu. Je to prakticky jen zrcadlová plocha, která se do zdi zasadí nebo se zavěsí.

Tempo_Kondela_Olivia

Koupelna – Tempo Kondela – Olivia

Chcete-li zrcadlo s rámem, myslete na to, že tyto modely jsou o něco masivnější a rám se může stát nejvýraznějším prvkem v místnosti. Výběr rámů je v podstatě nekonečný a určitě se dá najít takový, který perfektně zapadne do stylu vaší koupelny.

koupelna snů

V případě, že potřebujete nějaký ten úložný prostor navíc, ideální pro vás bude zrcadlo s poličkou nebo zrcadlová skříňka. Polička je dobrá na uložení nejnutnějších koupelnových maličkostí, které potřebujete mít po ruce, jako například zubní kartáček, pasta, holicí strojek, hřeben. Pokud potřebujete více místa nebo nechcete mít věci vyložené na poličce, můžete je schovat do zrcadlové skříňky.

Koupelnová skříňka na stěnu - Juventa - Monza

Koupelnová skříňka na stěnu – Juventa – Monza

Zrcadla Juventa s osvětlením

Chtěli byste něco výjimečného? Něco, co udělá z koupelny vaše nejoblíbenější místo v bytě? Zrcadla Juventa si zamilujete díky integrovanému osvětlení a některé modely jsou dokonce vybaveny pohybovým senzorem.

Zrkadlo - Juventa - Zlata

Zrcadlo – Juventa – Zlata

Zrcadla Juventa patří k modelům, které se hodí do moderní koupelny a nebudou narušovat prostor výraznými prvky. Nejlepší na těchto zrcadlech je ale osvětlení. Nemusíte se tak bát, že byste se v zrcadle pořádně neviděli a nemusíte řešit další osvětlení zrcadla.

Zrkadlo - Juventa - SV

Zrcadlo – Juventa – SV

Skvělé jsou zejména modely s pohybovým senzorem. Světlo se rozsvítí, když budete u zrcadla. Bonusem jsou i poličky, na které si můžete uložit několik potřebných maličkostí. Zrcadla jsou určeny do koupelny, takže jsou odolné proti vlhkosti a mají antibakteriální úpravu na bázi stříbra.

Jaké zrcadlo máte v koupelně vy? Líbí se vám zrcadla Juventa s LED osvětlením?

Čtěte také: Jak si vybrat správné osvětlení do koupelny?

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s přáteli  😉

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť