Home Rady při výběru nábytku 5 rad pro letošní Vánoce – Vyberte super dárky.

5 rad pro letošní Vánoce – Vyberte super dárky.

by Martin Stropko

Vybrat vhodný dárek pro své blízké bývá někdy těžkým oříškem.

Bojíte se pravidelného svátečního stresu? Užijte si letos zimní svátky pro změnu v klídku a naučte se jednak včas dárky pořizovat, jednak vypátrat i tajná přání svých blízkých. Pod stromkem budete za jedničky.

Nenakupujte zbrkle a přemýšlejte, komu dárek dáváte

Než se vůbec vydáte nakupovat do obchodů, trochu zapřemýšlejte. Třeba o tom, zda obdarovávaný ocení spíš praktický nebo krásný dárek. Ideální je, pokud jste zvyklí o dárcích běžně mluvit a nijak přehnaně netrváte na překvapení. Jinak pořizujte věci, které jde v případě trefy vedle lehce vyměnit. Nikdy také nekupujte věci, vázané na předchozí velká rozhodnutí. Třeba psa, kočku, či dlouhověkého papouška.

Foto: ©www.pixabay.com

Foto: ©www.pixabay.com

Už řadu let vybízí všichni psychologové vybírat v zájmu vlastního duševního zdraví všechny dárky dostatečně dlouho dopředu. S napsaným seznamem to horko těžko zvládnete, bez něj budete úplně ztracení. Nečekejte na poslední chvíli a dárky, pokud si myslíte, že to je to pravé, klidně nakupujte už o letních prázdninách. Zůstane vám čas na předvánoční pohodu a klid.

5 rad, jak letos vybrat na Vánoce ten správný dárek:
•    Uvažujte racionálně. Ocení váš blízký dárek spíš praktický nebo krásný?
•    Vybírejte s dostatečným předstihem. Klidně kupujte pěkný dárek už v létě.
•    Lidé se dají rozdělit na typy pocitové, zrakové, sluchové. Vybírejte podle toho.
•    V případě nevhodného dárku nekažte darujícímu radost a buďte diplomati.
•    Naznačte, co byste si přáli vy a vůbec se nebojte o vhodných dárcích mluvit.

I když už víte, kam vyrazíte na nákup dárků, neuspěchejte to. Podívejte se také u konkurence. Před vánočními svátky se obchodníci snaží přilákat zákazníky na nejrůznější slevové akce a dárkové kupóny. Mrkněte se, kde můžete svůj dárek koupit nejlevněji. V době internetu je otázka pár minut porovnat ceny na trhu a vybrat si tu nejvýhodnější.

CARLOS_DETSKA_IZBA_DUB_ARTISAN_BIELA_1

 

Přemýšlíte nad svými blízkými, ale překvapení vás také potěší? Naznačte, co si přejete a nebojte se o dárcích mluvit, i z tohoto rozhovoru se dá udělat příjemná chvíle. Někdo píše seznam svých přání a dává je partnerovi v zapečetěné obálce. Pro děti stále fungují známé dopisy Ježíškovi. Nevhodné dárky berte s klidem diplomata a nekažte svým protějškům radost. Věci se dají i vyměnit.

Zkuste vybrat letos dárky podle smyslové typologie

Zajímavým tipem je vybírat dárky podle smyslové typologie. Lidé se dají rozdělit na typy pocitové, zrakové či sluchové. Ti první například něco kutí, pracují na zahradě nebo rádi sportují. Kutilové ocení třeba poukázku na nákup nářadí, u dětí oslníte kostkami nebo hračkami typu Lego. Vizuální lidé mají rádi na pohled hezké věci. Pořiďte jim třeba nějaký film na DVD, může to být také něco na sebe nebo kniha, protože zpravidla hodně čtou. Sluchové typy rády poslouchají zvuky, hudbu a milují harmonii. Než by četli, raději poslouchají, a tak ocení třeba nějakou audioknihu nebo CD.

Sedaci_vak_Kizzy_xxl_R

 

Pokud vás trápí, co letos věnovat vašim dětem, mrkněte se také na nabídku nábytku či doplňků do dětského pokoje. Své ratolesti tím potěšíte na výrazně delší dobu, než jednorázovou koupí oblečení nebo hraček. Velice oblíbenou součástí vybavení dětských pokojů zůstávají dětské sedací pytle a vaky. Holky zase zpravidla vítají takzvané „měkké“ dárečky. Jsou to obecně balíčky, ve kterých většinou najdou něco pěkného na sebe. Každý kluk si zase zamiluje palandu, po které může šplhat, nebo zvýšené lůžko, pod kterým si může vyrobit skrýš.

Oříškem zpravidla bývá vybrat dárek pro prarodiče. Všechno už mají, nic nepotřebují a nechcete je jen odbýt lahví kořeněného vína. Co takhle pořídit nové křeslo nebo ještě lépe rovnou ušák? Je to nestárnoucí klasika mezi křesly, poskytuje sedícím potřebnou podporu celých zad, šíje i hlavy. Své prarodiče potěšte věcmi, které vydrží dlouho a nikoho neomrzí. Pořiďte jim krásný nábytek a mějte radost, že oni mají radost.

harper-hojdacie-kreslo-siva-hlavny

 

U žen zabodujete s  originálním, vtipným a nečekaným dárkem. Pořiďte jim něco, na co budou vzpomínat déle než do Štěpána. Do dárkového papíru a krabice sice nezabalíte exotickou dovolenou u moře, ale poukaz na ni spolehlivě každou dámu rozradostní. Chcete dámu svého srdce opravdu překvapit? Pořiďte jí houpací křeslo. Vědci už prý dokázali, že houpání uklidňuje. Houpací křesla mají vesměs dřevěnou konstrukci, sedá a opěrka mají zpravidla čalounění, případně výplet z přírodního rákosu. Oblíbenou variantou houpacích křesel je spojení houpacího křesla a sítě pro sezení, hamaky.

Rozhodli jste se pořídit svým blízkým dárek, který se jim zaručeně bude líbit? Napište do komentáře pod článkem, odkud jste čerpali inspiraci a poraďte ostatním čtenářům.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť