Home Rady při výběru nábytku 7 tipů na vánoční dárky pro děti.

7 tipů na vánoční dárky pro děti.

by Martin Stropko

Vánoce jsou prý nejkrásnější svátky v roce. Děti s tím jistě souhlasí, protože co by byl prosinec bez netrpělivého očekávání dárků pod nazdobeným stromečkem? Pokud vás trápí, co letos dětem věnovat, mrkněte se, jak svým milým vylepšit pokojíček. Ratolesti tím potěšíte na výrazně delší dobu než třeba koupí oblečení nebo hraček.

1. Darujte dětem originální posezení, na kterém mohou i lenošit

Velice oblíbenou součástí vybavení dětských pokojů se v posledních letech staly dětské sedací pytle a vaky. Sežeňte dětem do pokoje zajímavý designový doplněk, do kterého se mohou třeba svalit a jenom lenošit. Malým fotbalistům vyberte pytle nejlépe ve tvaru míče, princeznám zase květované.

Sedaci_vak_Sang_xl_12

 

2. Holky v pokoji potřebují velkou šatní skříň

Jaký nábytek v pokoji pro holku je nutný? Nejčastěji velká šatní skříň se spoustou zásuvek, polic a šatních tyčí, do které se vejde veškerá její garderoba. U skříně s velkým zrcadlem se bude moci slečna dobře prohlédnout při zkoušení všech kousků z šatníku. Myslete i na toaletní stolek s dostatkem zásuvek a poliček na šperky, parfémy, a později i na šminky.

3. Kamarádkám bude přes noc nejlépe na rozkládací sedačce

K toaletnímu stolku je potřeba pohodlná židlička se zajímavým designem, ale i stylová stolní lampa. Do pokoje pro holku se navíc hodí rozkládací sedačka, v jejímž pohodlí bude moci číst oblíbené knížky, či si jen tak poklábosit s kamarádkami a později třeba s kamarády. Rozkládací proto, aby mohla přítelkyně zvát na pyžamová párty a noční zábavy v podobném duchu.

4. Náruživé čtenářce věnujte pořádnou knihovnu

Je vaše dcera vášnivou čtenářkou? Pořiďte jí k sedačce velkou knihovnu, do které uloží všechny své literární skvosty. Ve volných policích si může vystavit sbírku plyšáků nebo dekorační předměty. Pro posezení s dobrou knížkou nebo poslech oblíbené muziky je fajn mít interiérovou houpačku. Při její instalaci myslete na pevnost ukotvení a bezpečnost.

HALMAR_SPEED

 

5. Malému závodníkovi dejte pod stromeček stylovou postel

Koluje v žilách vašeho syna adrenalin už od mala, má rád silné stroje a rychlou jízdu? V bytelné vitríně si uschová všechny modely aut nebo plakáty s oblíbenými jezdci či stroji. Pokud mu pořídíte postel ve tvaru auta, pak bude nadšený. Váš syn si může díky stylovému nábytku připadat jako na závodním okruhu, nebo na fotbalovém hřišti.

6. Palanda nebo dvoupatrová postel pro pokojové eldorádo

Snad každý kluk si zamiluje palandu, po níž může šplhat, nebo zvýšené lůžko, pod kterým si vyrobí skrýš. V té se může schovat před celým světem a osnovat tu plány velkolepých bitev, nebo za svitu baterky strašit kamarády hororovými příběhy. S dvoupatrovou postelí toto všechno půjde jednoduše. Na horním patře se výborně usíná a v dolním si váš malý raubíř vytvoří spolehlivý úkryt.

7. Omezte v klučičím pokoji nepořádek, nastěhujte tam komodu

Pokud se chcete vyhnout prodírání se hromadami oblečení a všemožných hraček na zemi, zařiďte klukovi pokoj dostatečným množstvím ukládacích prostor. Poličky, truhly, komody či různé skříňky uklidí velmi jednoduše. V praktických komodách uloží přehledně spoustu věcí. Vyberte takové, které budou barevně a stylově zapadat do synova pokoje.

ANIE_BUK

 

Pokud se vám koupě nového nábytku do dětského pokoje letos nehodí, poohlédněte se v obchodech i po jiných dárcích. Podle tradice jsou všichni kluci víceméně hračičkové, ať je jim pět nebo padesát pět. Mladému muži pořiďte i třeba něco lehce praktického a přitom zábavného. Pro umělce začátečníka to může být hudební nástroj. Chybu neuděláte ani se sportovním náčiním nebo i jen obyčejnou sportovní lahví.

Vyrobte holkám vánoční dárek sami, inspirace je spousta

Holky zase zpravidla vítají takzvané „měkké“ dárečky. Jsou to obecně balíčky, ve kterých většinou najdou něco pěkného na sebe. V posledních letech ale jdou do módy vlastnoručně vyrobené dárky, při jejichž tvorbě zapojíte svou fantazii a tvořivost. Do pokojíčku se výborně hodí i originální hodiny, vytvořené z dominových kostek. Dárky k Vánocům nakupujte nejlépe v klidu a s dostatečným předstihem. Vůbec to nemusí být takový stres, jakého se možná bojíte. Udělejte si třeba malý seznam a tabulku, komu a co chcete koupit. Nechoďte do obchodu ani e-shopu s tím, že “zatím nevíte”. Nenechávejte nákup dárků na poslední chvíli a poslouchejte i doma, co vaši blízcí potřebují.

Pořídili jste loni svým ratolestem nový nábytek do dětského pokoje? Napište do komentáře pod článkem, jaký jste měli úspěch, odkud jste čerpali inspiraci a poraďte ostatním čtenářům.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť