Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Jak vybrat přehoz na postel?

Jak vybrat přehoz na postel?

by Martin Stropko

Když vejdete do ložnice, postel bude pravděpodobně to první, čeho si všimnete. Přehoz na postel plní nejen estetickou, ale především praktickou funkci. Ložní prádlo a v konečném důsledku i matraci chrání před prachem, pylem a jinými nečistotami. Jak si vybrat přehoz, který padne vaší posteli jako ulitý?

DROPSHIPPING

Důležité jsou rozměry

Ačkoliv bytový textil včetně přehozu na postel se vybírá spíše podle designu, je potřebné se zaměřit i na praktické věci, jako jsou například rozměry. Vše se samozřejmě odvíjí od rozměrů vaší postele. Při výběru konkrétního rozměru se musíte rozhodnout, zda chcete zakrýt jen vrchní část postele nebo má přehoz být převislý z postele. V případě, že chcete zakrýt pouze vrch postele, stačí vám znát šířku a délku.

Pokud má být přehoz převislý, k šířce musíte připočítat i výšku postele. Pokud má přehoz být převislý pouze částečně, stačí k šířce připočítat 1x výšku, pokud má sahat až po zem, připočítejte výšku postele 2x. Samozřejmě je potřebné zvážit i polohu postele, protože pokud je u stěny, resp. přístupná jen z jedné strany, postačí vám menší šířka než když je přístupná z obou stran. Všeobecně platí, že na jednolůžko stačí šířka 170 cm a na manželskou postel od 230 cm.

224722479_1

Přehoz na postel jako dekorace

Jak již bylo zmíněné, přehozy plní  také estetickou funkci a dají se krásně sladit se zařízením a dekoracemi ložnice. Koupit se totiž dají jednobarevné i vzorované přehozy, elegantní i pestrobarevné. Najít se samozřejmě dají i dětské přehozy, které dotvoří styl dětského pokoje. Milovníci elegance a jednoduchosti ocení spíše saténové přehozy nebo s embosovaným vzorem. Svěžest do vaší ložnice přinesou přehozy s květinovým vzorem nebo patchwork.

Přehozy na postel jsou skvělý doplněk a ochrana ložního prádla, ale oceníte je i tehdy, pokud se potřebujete na chvíly natáhnout. Nemusíte rozestlat postel ani se převlíkat z oblečení, které máte na sobě v obavě, že byste si zašpinili ložní prádlo. Jednoduše si lehnete na přehoz a pár minut oddychujte.

Zakrýváte si přes den postel? Máte doma přehoz na postel nebo používáte deku nebo jiné přikrývky?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť