Home Rady při výběru nábytku Zimní útulnost: jak si vytvořit teplý a pohodlný interiér pro chladné měsíce

Zimní útulnost: jak si vytvořit teplý a pohodlný interiér pro chladné měsíce

by Martin Stropko

Zima nám klepe na dveře a s ní přichází i touha po teple a útulnosti ve vašem domově. Jak si vytvořit příjemný a teplý interiér připravený na chladné měsíce? Pojďme si společně projít jednotlivé místnosti a podívat se, jak zakomponovat zimní útulnost do každého koutu vašeho domova.

Obývací pokoj: Království teplých dek

Obývací pokoj je centrem domácího života a je místem, kde během chladných večerů trávíme spoustu času. Investujte do kvalitní teplé deky, která vám bude dělat společnost při sledování filmů nebo čtení knihy. Přidejte závěsy, které pomohou udržet teplo v místnosti a zároveň jí dodají vizuální zajímavost. Dalším skvělým doplňkem jsou polštáře – čím více, tím lépe! Nezapomeňte ani na světlo: stolní lampy a svíčky vytváří příjemnou atmosféru.

Ložnice: Království teplých přikrývek

V ložnici je hlavním hrdinou rozhodně postel. Pořiďte si kvalitní přehoz a pár polštářů navíc, abyste se cítili útulně a teple. Můžete také přidat měkký koberec vedle nočního stolku, abyste ráno nevstávali přímo na studenou podlahu. K útulné atmosféře přispěje i teplé a tlumené osvětlení.

Kuchyně a jídelna: Teplé barevné akcenty

V kuchyni a jídelně se zaměřte na teplé barevné tóny a přírodní materiály. Dřevěná prkénka, keramické mísy a hrnce dodají pocit tepla. K celkovému dojmu výrazně přispívají také látky, jako jsou ubrusy a ubrousky v teplých barvách. Nezapomeňte na pěkné závěsné světlo nad jídelním stolem.

Koupelna: Teplé textilie a svítidla

V koupelně se zaměřte především na textilie. Kvalitní, měkké ručníky, kobereček před vanou nebo sprchovým koutem a příjemný župan jsou základem. Příjemnou atmosféru vytvoří teplé světlo, a pokud máte možnost, přidejte svíčky pro maximální útulnost.

Pracovna: pohodlné a funkční prostředí

I v pracovně je důležité cítit se pohodlně, zejména pokud v ní trávíte hodně času. Ergonomická židle, teplá deka na kolena a dostatek světla jsou základem. Doplňte ji rostlinami, které vytvoří příjemné prostředí a pomohou zlepšit kvalitu vzduchu.

Vytvoření teplého a pohodlného interiéru pro zimní měsíce je především o správném výběru látek, barev a osvětlení. Nezapomeňte přidat osobní nádech pomocí dekorací, které vám vykouzlí úsměv na tváři a pomohou vytvořit skutečnou zimní oázu. Díky správným prvkům se váš domov může stát příjemným útočištěm, kam se budete vždy těšit bez ohledu na to, jak kouzelně je venku.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť