Rohová sedačka: Funkční a moderní dominanta každého obýváku

Výběr nové sedačky – to může být hotová věda. Proto jsme se v našich minulých článcích snažili poradit vám, jak si vybrat rozkládací pohovku i sedačku na každodenní spaní. V tomto článku se zaměříme na to, jak si vybrat tu správnou rohovou sedačku, a to tak, aby byla po dlouhá léta trendovou a funkční součástí vašeho obývacího pokoje.

Rohová sedací souprava je tou nejlepší volbou pro každý obývák. Nejenže je velmi aktuální, ale i mimořádně funkční: poskytuje množství místa na sezení a lenošení, dá se na ní pohodlně vyspat, většinou mívá dostatek úložného prostoru a má schopnost velmi příjemným způsobem předělovat prostor, zejména v případě spojené kuchyně s obývákem.

Rohové sedačky i do menší obýváku

Mnozí si myslí, že do malého obýváku se jednoduše rohová sedačka nehodí a nevejde a doporučují raději koupi dvou dvojsedačiek. Ty vám však mohou zabrat mnohem více místa než jedna menší rohová sedačka, která vám zabezpečí stejně mnoho místa k sezení. K dispozici je velký počet rohových sedaček menších rozměrů. Díky nim dokážete i v malém obývacím pokoji vytvořit místo k sezení pro více než jen dvou či tří členů rodiny.

Takovou volbou může být například rohová sedací souprava značky Tempo Kondela s názvem Paso. I se svou malou šířkou 235 cm dokáže poskytnout dostatek místa k sezení, úložný prostor a díky funkci rozkládání i pohodlné místo na spaní. Její velkou výhodou je i to, že jde o univerzální sedačku. To znamená, že ji můžete umístit libovolně, do levého či pravého rohu místnosti.

Rohová sedačka ve tvaru L nebo sedačka ve tvaru U?

Pokud běžně u vás doma potřebujete usadit maximálně do 5 lidí, rohová sedací souprava ve tvaru L vám bude úplně stačit. Pokud však běžně hostíte více členů rodiny a často k vám na návštěvu chodí mnoho přátel a známých a samozřejmě rozměry obýváku vám to dovolují, sáhněte po sedačce ve tvaru U. Ta nejenže poskytuje opět o něco více prostoru než běžná L-ková sedačka, ale poskytuje i větší pohodlí, protože na ní mohou mít až dva členové rodiny pohodlně vyložené nohy.

Důležitá je také výška sedačky. Zatímco mladší lidé upřednostňují nižší, hluboké a také měkké sezení, pro starší je ideální volbou sedačka s vyššími sedáky, která je méně hluboká a snadněji se z ní vstává.

Od tvaru sedačky závisí i výběr konferenčního stolku

Pokud sáhnete po klasické rohové sedačce, k ní se nejlépe hodí konferenční stolek v obdélníkovém tvaru. Pokud si naopak zvolíte sedací soupravu ve tvaru U, doporučuje se k ní sladit konferenční stolek ve čtvercovém, případě kulatém provedení. Myslete však na to, že uličky mezi sedačkou a konferenčním stolkem by měly být minimálně 60 centimetrů, protože ty vám zajistí bezproblémový přechod klidně i s plným talířem polévky. Dbát třeba i na správně zvolenou výšku konferenčního stolku, která by měla odpovídat výšce kolen člověka, který sedí na sedačce.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Related posts

Ideální volba nábytku pro letní grilování

Výběr lehátka k bazénu: Jaké jsou možnosti?

Jak vybrat zahradní křeslo pro příjemné chvíle na zahradě