Zapomeňte na obyčejné rozkládací pohovky. Tyhle 4 sedačky si zamilujete jejich neobvyklostí!

Patříte ke kreativním lidem, kteří se nebrání experimentování a originálním, jedinečným nápadem? Pak vás náš výběr nevšedních sedaček jistě osloví. Načerpejte inspiraci, zasmějte se nebo se jen jednoduše přesvědčte, že rozkládací pohovky s úložným prostorem nejsou jediným řešením.

1. Sedačka, která v sobě spojuje gauč a jídelnu zároveň

Multifunkční sedačka, která se dokáže změnit na jídelní stůl se židlemi. Přesně tak můžeme popsat pohovku od ukrajinské designérky Julie Kononenko, která vytvořila skutečně výjimečný designérský kousek nábytku. Její sedačka se dá snadno rozložit na malý jídelní stůl se šesti židlemi. Tato pohovka je tedy skvělým kreativním řešením pro každý byt, který má problém s nedostatkem místa. Nejenže je velmi praktická, ale prostě vypadá skvěle!

zdroj: www.behance.net

2. Pohovka nebo bunkr?

Designéři z Barcelony přišli s výborným nápadem, jak vytvořit sedačku, která nás nejenže vrátí do těch nejlepších dětských časů, ale dopřeje nám i vytoužený klid, odpočinek a soukromí. Vytvořili pohovku, která se velmi nápadně podobá právě na takový bunkr, jaký jsme si kdysi stavěli, když jsme se alespoň na chvilku chtěli ukrýt do své vlastní reality.

Na první pohled může tato sedačka vypadat docela obyčejně, ale stačí ji zazipovat a rázem se z ní stane vaše soukromá skrýš, v níž se pohodlně můžete vyvalit a vychutnávat si váš zasloužený, ničím a nikým nerušený odpočinek.

zdroj: www.desing-milk.com

3. Namísto pohovky hroch

Věděli byste si představit, že byste měli doma místo klasické pohovky sedačku ve tvaru hrocha? Inu, možná by s tím měl problém i nejeden milovník exotických zvířat a přírody. Jak se však říká, kreativitě se meze nekladou, v nábytkářském průmyslu obzvlášť. Uzdu své fantazie naplno popustil Maximo Riera, tvůrce neobyčejných sedaček, které svým provedením a dokonce i velikostí napodobují ty nejrůznější zvířata. Gauč Hippopotamus se z celé jeho série neobyčejných sedaček Animal Chairs stal jedním z nejpopulárnějších.

zrdoj: www.maximoriera.com

4. Svěží žlutý kousek s LED a audio systémem od Black Red White

Žlutá rohová sedací souprava Fino Mega od společnosti Black Red White je kouskem, o jakém sní snad každý nadšenec moderního designu a technických vymožeností. Tato sedačka vytvořená podle nejmodernějších trendů je nejen nesmírně pohodlná díky nastavitelným opěrkám hlavy a malým polštářkem.

Skrývá v sobě totiž i malé velké překvapení jako LED dekorativní lištu s možností nastavení barvy a intenzity podsvícení pomocí dálkového ovládání, jakož i zabudovaný audio systém se subwoofrem, ke kterému se dá jednoduše připojit telefon či jiné zařízení. A tak přesto, že se sedačka nedá rozkládat a neposkytuje úložný prostor, je velkým designovým lákadlem s neopomenutelnými benefity, které jen tak ledajaká sedačka nenabízí.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Related posts

Ideální volba nábytku pro letní grilování

Výběr lehátka k bazénu: Jaké jsou možnosti?

Jak vybrat zahradní křeslo pro příjemné chvíle na zahradě