Home Rady při výběru nábytku Malý nábytek je prima dárek. 5 tipů na Vánoce.

Malý nábytek je prima dárek. 5 tipů na Vánoce.

by Martin Stropko

Pokud kupujete rodině pravidelně vánoční dárky, dostanete se jednoho dne do problémů, co zrovna letos svým nejmilejším pořídit. Zkuste zapřemýšlet, zda jim nechybí nějaký pěkný kousek vybavení interiéru. Kuchyňská linka pod stromečkem ale není asi zrovna to pravé. Řešením je malý nábytek, třeba komody, prádelníky, poličky, paravány nebo malá křesílka či stoličky a taburety. Zkuste to.

Před nákupem si promyslete, co a kam pořizujete

Ještě před cestou do obchodu nebo na internet si uvědomte, co a kam kupujete. Výběr nábytku do malého bytu totiž může být věda. I když to často nejde, vybírejte nábytek ideálně v odstínu, který bude světlejší než podlaha a zároveň tmavší než strop. Dbejte na to, aby kousky nepůsobily spíše masivně, vhodné je lamino nebo dýha. Přednost mají rovné linie před přílišným zdobením.

538506718

 

Zrcadlo jako výrazný kus nábytku nemusí viset striktně jen v koupelně nebo předsíni. Dárek pro maminky jim umožní nejen kdykoliv zkontrolovat jejich zevnějšek, ale zároveň esteticky pozvedne celkový vzhled interiéru. Od Vánoc tak bude působit větším a světlejším dojmem. Vybírejte nejlépe ze stálého, barevně neměnného a vůči oděru odolného lamina.

Potahovou látku vybírejte odolnou a příjemnou na dotek

Milovníci pohodlí a příjemného lenošení ocení malou pohovku, kde mohou relaxovat nejen vsedě, ale hlavně vleže. Vyberte odolnou a na dotek příjemnou potahovou látku. Každý ocení rozkládací funkci i snímatelný a pratelný potah opěrných polštářů. Hodně ulehčují úklid a pomohou zachovat polštářům čistý a svěží vzhled.

635975104

 

Čtvercové policové regály pořiďte například z kvalitně zpracovaného lamina v přírodním dekoru dub. Obdarovaný si tak může perfektně uspořádat knihy, různé sbírky nebo suvenýry z pěkných cest. Pro vyšší odolnost vůči oděru citlivých hran používají výrobci tvrdé ABS hrany. Do bytu tak přichází velmi zajímavý prvek s mnoha menšími i většími policemi.

Sedací pytle pod stromečkem určitě nikoho nezklamou

Zábavným doplňkem dětských pokojů jsou oblíbené sedací pytle. Výrobci je dodávají v různých podobách i barvách a zaručují jejich dlouhou životnost a pevnost. Kluci i holčičky se rádi pohodlně zavrtají do sezení, které se úplně přizpůsobí momentální poloze těla. Vyberte si z pytlů v podobě zvířat, míčů, hracích kostek nebo různých sestav pro hravé sezení.

Sedaci_vak_Kizzy_xxl_H

 

Počítejte s tím, že v malých prostorách je lepší mít nižší nábytek než ten vyšší. Nad nízkou stěnu se dá například přidat několik poliček a místo působí lépe, než kdybyste sem postavili velkou skříň. Vybírejte také především nábytek, který poskytuje úložné prostory, každý kousek místa se počítá. Nejhorší je, když má obdarovaný hodně věcí na malém prostoru a všechny na očích.

Pohodlné ležení si zaslouží i domácí miláčci

Vánoční dárky si zaslouží i domácí miláčci. Největší radost čivavě nebo bišonkovi udělá taburet. Spokojená s ním ale bude i kočičí část domácí zvířecí populace. Dostane měkké a polstrované ležení, nejlépe s omyvatelnou potahovou látkou. Podle vzorníku si zvolíte i barvu, která bude co nejlépe ladit s okolním interiérem.

Malý nábytek jsou šikovné kousky, které umístíte kamkoli se vám hodí. Nemusíte nic vyměřovat nebo přemísťovat. Třeba taburety a stoličky vnímáme jako multifunkční nábytek. Lze je používat jako malé konferenční stolky, podnožky nebo odkládací stolky. Útulným dojmem působí poličky, i když vyžadují častější úklid než uzavřené skříňky.

picid_756696_x_1000_type_color_image

Rozhodli jste se nakoupit svým blízkým na Vánoce malý nábytek? Napište do komentáře pod článkem, co jste vybrali, odkud jste čerpali inspiraci a poraďte ostatním čtenářům.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť