Home Ložnice inspirace Trendy pro rok 2023 – nábytek do ložnice.

Trendy pro rok 2023 – nábytek do ložnice.

by Martin Stropko

Při designování ložnice je důležité, aby byl celý prostor pro spaní navržen k odpočinku a načerpání energie. Velmi populární bude eko-styl, který má „relaxační efekt“. V tomto duchu se může designovat celý interiér, ale v ložnici roku 2023 to bude obzvláště preferováno.

spalna_02

Barvy přírody

Nic v interiéru nestimuluje smysly víc než správná barva. Právě výběr barvy bude v roce 2023 víc než důležitý. Vítány budou právě přírodní varianty. Všechny odstíny neutrální zelené a hnědé doplněné o materiály jako dřevo, bambus a len. Ultra moderním se stanou zakomponované mátové doplňky. Tato barva je jednak moderní až futuristická, a neodmyslitelně se pojí s přírodou. Pokud jste zastáncem barevných stěn, rozhodně doporučujeme jednu stěnu přemalovat na odstín mint. Na první pohled sice může působit chladně, avšak do místnosti vnáší optimismus.

Zeleň v interiéru

Pokojové rostliny vnášejí do místnosti život a pozitivní náladu. Obohacují místnost o kyslík, osvěží a dodají nádech přírody, který je příští rok tak žádaný. Zaměřte se hlavně na velké rostliny, ty budou vypadat opravdu efektně. Do ložnice je však vybírejte s velkou opatrností – pro místnost, kde člověk spí, nejsou vhodné všechny typy.

GALAND_04

 

Zaručený wow efekt – dřevěné lamely

Dřevěné lamely jsou aktuálním trendem v interiéru. Jsou atraktivním dekorativním prvkem a jejich kompoziční pravidelnost vyvolává v člověku pozitivní pocity. Navodí nejen pořádek, ale také útulnost v celém prostoru. Vizuálně dokáží zvýraznit stěny, stropy a oddělit místnosti. Stále častěji se však objevují na samotném nábytku, který se tak stane hlavním solitérem celé místnosti.

Prodloužené linie lamelů vynikají nejen svojí estetickou funkcí, ale také mnoha praktickými výhodami. Mají schopnost tlumit zvuky, což přispívá k lepší akustické pohodě prostoru. Jelikož mezi jednotlivými lamelami zůstávají rozestupy, působí vzdušně a opticky tak „nepohltí“ celou místnost.

Ladonna_typ_02_skrin_250_ilustracne_foto

 

Přírodní nádech, díky dřevěnému provedení, zaujme na první pohled. U velikosti šatní skříně, to platí dvojnásob. V ložnici je skříň druhým nejdůležitějším komponentem, který tam nesmí chybět. Lamelovou skříň, spolu s lamelovou komodou, můžete kombinovat s manželskou postelí v podobném dřevěném dekoru. Postel by však neměla být moc výrazná, jelikož by se dva nosné komponenty v jedné místnosti „bily.“ Můžete zvolit také jednoduchou čalouněnou postel, avšak v jemném barevném provedení. Méně je někdy víc.

LEMMY_BEZOVA_03

 

Luxus v doplňcích

Přírodní materiály a barvy, jako odstíny zelené a hnědé, budou paradoxně spojovány se zlatými prvky. Zlatá barva, jako symbol hojnosti, však v této kombinaci nepůsobí těžkopádně. Polštáře, tapety, svítidla… právě zde umíte využít kouzlo zlatých odlesků. Sáhnete-li po výrazném zlatém lustru, stane se šperkem vašeho interiéru – přemění ho ve vznešený prostor sálající pozitivní energií. Zlatý akcent však můžete do vašeho domova dostat také pomocí stolních lamp na nočním stolku nebo volně stojících svítidel.

I svítidla podléhají trendům roku 2023. Letos si zaexperimentuje s velikostí a proporcí prostoru. Cílem je opticky provzdušnit žádaný zemitý charakter celé místnosti. Samozřejmě, ideálem je dostatek přirozeného světla, což ovšem není v malých bytech úplně možné. Odvážně velká svítidla upoutají na první pohled a působí designově. Designéři chtějí zvýraznit hlavně tvar samotných lamp. Jejich design často připomíná umělecké dílo a je největším klenotem celé místnosti.

Rok 2023 výrazně odrazuje od použití objemných záclon a závěsů tmavých barev. Zbytečně zatěžují místnost, což není žádané při eko stylu. Vybírejte si proto spíše světlé odstíny, než bílá, šedá a béžová.

DRINY_03

 

Dodatečná místa k odpočinku

Do ložnice se začnou stále více přidávat pohodlná místa k sezení. Křesla a dokonce i pohovky, doplněné o měkké polštáře, zaručí maximální pohodu. Posezení v ložnici totiž vytváří klidný prostor a podporuje pohodu v místnosti. Z místnosti určené ke spánku se stává i místnost pro relaxaci a meditaci. Do tohoto koutku přidejte příruční stolek, ideálně se zlatým akcentem. Svíčky, svícny a pokojové rostliny dotvoří příjemnou atmosféru.

saloto-kreslo-zlta-03

 

Nevejde se vám do ložnice „zen koutek“ v této podobě? Žádný problém. Pořiďte si příjemný koberec nebo umělou kožešinu, ke kterým můžete přidat taburetku nebo sedací pytel. Malé ložnice mohou být často těmi nejútulnějšími a nejlákavějšími prostory ze všech.

   TIP:     TIP: Různé studie dokazují, že přírodní materiály zlepšují hloubku vašeho spánku. Moderní ložnicový nábytek roku 2023 by měl být v sytějších barvách. Dubové provedení s trendy khaki barvou ložnice Elvina, dodá žádaný přírodní efekt.

Elvina_miestnost_2

 

Jaké barvy preferujete v ložnici vy? Zamlouvá se vám luxusní efekt zlatých prvků nebo upřednostníte čistě přírodní design?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť