Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Začíná jaro! Které jarní barvy jsou trendy?

Začíná jaro! Které jarní barvy jsou trendy?

by Martin Stropko

Rozlučte se s bílo šedou zimní nudou a nenechávejte veselé jarní barvy venku před dveřmi. Pusťte je k sobě domů. Nejen že budete mít lepší náladu, ale budete i trendy. Jednou z barev roku 2021 podle Pantone je „Osvětlující“ (Pantone 13-0647). Tento jasný a zářivý odstín žluté vyjadřuje pozitivního ducha, energii a naději, kterou zejména v těchto časech potřebujeme.

Které barvy můžete v interiéru kromě svěží zelené použít? Všechny, které objevíte v jarní přírodě, především pak na jarních květech. Pokud chcete být zároveň IN použijte tyto odstíny (podle Pantone jsou barvami jara 2021):

  • Raspberry sorbet (Malinový sorbet) – Pantone 18-2043
  • Burnt coral (Spálený koral) – Pantone 16-1529
  • Rust (Rez) – Pantone 18-248
  • Marigold (Měsíček) – Pantone 14-1050
  • Green ash (Zelený popel) – Pantone 13-0117
  • Mint (Máta) – Pantone 16-5938
  • Cerulean – Pantone 15-4020 a jiné
Photo © Erikafirm.com

Photo © Erikafirm.com

Jak do bytu „přinést“ jarní barvy?

Je zbytečné malovat celý byt nebo měnit nábytek. Pomozte si textiliemi a drobnými bytovými doplňky a dekoracemi. Vyměňte závěsy, ubrusy, ložní prádlo nebo potah na sedačce, případně oblečte do jarních barev polštářky. Před sedačku můžete položit zelený koberec s vyšším vlasem, před vanu nebo sprchový kout zase rohožku. Do koupelny pak pověste barevně sladěné ručníky. Květináče „oblečte“ do obalů v jarních barvách a na komodu postavte vázu s jarními květinami nebo rašícími větvičkami stromů a keřů.

picid_770297_x_1000_type_color_image

Jestli nemáte rádi čerstvě řezané květiny, nestyďte se za jejich plastové napodobeniny. Pokud nevyberete zrovna ty nejlevnější, nemusíte vy ani návštěvy poznat, že nejsou živé. Jen nebudou vonět. Interiér můžete vyzdobit i jarními dekoracemi, nejlépe takovými, které připomínají jaro. Neztratí se třeba různí zajíčci nebo zvířecí mláďátka. Sošky však vybírejte pečlivě a nepřehánějte to s jejich množstvím, ať nesklouznete ke kýči. Postačí jedna či dvě větší sošky z bílé keramiky, mědi, bronzu nebo v barvě terakoty, která je letos v módě. Šikovnější jedinci si pak mohou vyrobit i vlastní dekorace, třeba jarní věnec z proutí.

Ladíte svůj domov do jarní atmosféry, nebo vám to přijde zbytečné? Pište do komentáře pod článkem.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť