Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) 3 tipy na posezení v obýváku

3 tipy na posezení v obýváku

by Martin Stropko

Do obýváku určitě patří sedačka, to je jasné. Pohodlné posezení vám ale poskytnou i jiné kousky nábytku, které do obyváku jednoznačně zapadnou. Pro ty, kteří mají malý obyvák, sedačka nebo pohovka nejsou nutností a dají se nahradit.

MIESTNOST_ANDRES_2

 

Sedací vaky

Sedací vak je ideální doplněk do obýváku, dětského pokoje, pracovny i ložnice. Nemůže se stát, že by se vám sedělo nepohodlně, protože se vám perfektně přizpůsobí. Dostupné jsou nejrůznější modely, které se dají využít na sezení, ležení i povalování. Díky velkému výběru barev a materiálů potahových látek se dají sladit s vaším bydlením. Některé látky jsou odolnější a vhodné i do exteriéru. V takovém případě může sedací vak opustit obyvák a dělat vám společnost na terase, zahradě nebo v letním kině.

Sedaci_vak_Venita_180x140_xxxl_D

 

Taburetka

Malý ale praktický kus nábytku by ve vašem obýváku neměl chybět z více důvodů. Taburetka  není nejpohodlnější při dlouhém sezení, ale je skvělá pokud potřebujete příležitostně další místo na sezení. Dostupné jsou modely sedaček, kterých součástí je taburetka schovaná v boční opěrce. Samozřejmě jsou i možnosti, kdy se dá doobjednat taburetka ze stejné modelové řady jako sedačka nebo křeslo. Víc jako na sezení se tento praktický nábytek využívá na vyložení noh. Můžete si tak udělat dokonalé pohodlí. Příležitostně taburetka poslouží jako příruční stolek. Některé z nich mají i úložný prostor, co určitě potěší nejen v menších bytech. Další výhodou je že se dá snadno přenášet a když nebude potřebná v obyváku, lze ji přesunout do předsíně, ložnice nebo kterékoliv jiné místnosti.

TEMPO_KONDELA_LANA_TABURETKA_BIELA_1

 

Ušaté křeslo

Křesla jako součástí sedací soupravy jsou celkem běžné. Samostatné ušaté křeslo v rohu místnosti je jednak dalším místem na sezení a také jakýmsi útočištěm. Můžete trávit čas společně , ale přitom zůstávat mimo centrum dění. Pohodlné křeslo a při něm lampa jsou ideální společníci při čtení,luštění křížovek nebo oddychu. Křeslo přitom nemusí dokonale ladit s ostatním nábytkem a doplňkami. Místo toho aby splynulo s okolím, může být jedinečným kontrastem. Nebojte se vzorů ani barev a vytvořte si svoji oddychovou zonu v koutě obýváku. Tento typ asi nikdy z módy nevyjde a tak byste měli vsadit na kvalitu. Ke křeslu si můžete pořídit i podložku nebo už zmíněnou taburetku.

TEMPO_KONDELA_BELEK_SMARAGDOVA

 

Máte v obýváku kromě sedačky i jiné posezení? Je to taburetka, křeslo nebo sedací vak?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť