Home Ložnice inspirace Oplatí se investovat do nábytku na míru?

Oplatí se investovat do nábytku na míru?

by Martin Stropko

Nábytek na míru nebo standartní nábytek? Pokud chcete nábytek nestandartních rozměrů, který dokonale zapadne do vašeho příbytku, volba je jednoznačná. Pokud vám jde v prví řadě o kvalitu, výběr už nemusí být tak jasný, protože i běžný nábytek má svoji kvalitu a určité výhody.

Foto: © pixabay.com

Foto: © pixabay.com

Kdy je lepší nábytek na míru?

Pokud se vám líbí nábytek z nabídky výrobců, ale potřebovali byste jiný, nestandartní rozměr, zeptejte se zda je možné vyrobit daný kus i na míru. Někteří výrobci vám takovou požadavku dokáží splnit, není to ale pravidlem. Potom je tu možnost oslovit stolaře, který vám může v rámci možnosti vyrobit nábytek podle vašich představ.

Foto: © pixabay.com

Foto: © pixabay.com

Nábytek na míru se vám tedy oplatí kupovat tehdy, pokud vám nabízené rozměry nezapadají do vybraného prostoru. Nemusíte se tak prizpůsobovat dispozici bytu a zařídit ho tak jak chcete vy. Dalším důvodem bývá to, že si z nabídky běžného nábytku jednoduše nevyberete. Hlavně náročnější zákazníci s jasnou představou o tom, jak má byt a nábytek v něm vypadat, můžou mít problém s výběrem. Nábytek vyrobený na míru vám dává možnost volby materiálu, barvy, kování, čalounění apod. Celý pokoj nebo celý byt tak může být perfektně sladěný a prostor využitý do posledního centimetru.

wip_mebloscianka_pop_4

Výhody a nevýhody nábytku na míru 

Jak už bylo zmíněné k výhodám nábytku na míru patří možnost získat nábytek přesně podle svých představ. Vyrobit se dají atypické tvary i rozměry a s návrhem vám může pomoct i nábytkář nebo stolař. Omezovaní nejste ani designem. Nemusíte si tedy vybírat pouze od výrobce nabízených barevných provedení a materiálů. Pokud chcete trvalý a kvalitní kus nábytku s designem podle vašeho vkusu můžete ho mít.

Foto: © pixabay.com

Foto: © pixabay.com

Samozřejmě všechno má svoje výhody a nevýhody. Jinak to není ani v případě nábytku. Nábytek na míru se musí vyrábět podle vaší zakázky a tak na něho budete muset čekat možná i několik týdnů. Cena takového nábytku bude vyšší než jak u běžného, ale díky velkému výběru materiálů je možné nábytek přizpůsobit vašim možnostem. Počítat musíte i s tím, že nábytek se nedá vyrobit na milimetr přesně. Vždy existují nějaké maximální přípustné odchylky.

MOB_70_ALTON_DUB_SONOMA

 

Běžný nábytek vs. nábytek na míru

Stále nevíte zda se vám více oplatí nábytek na míru nebo běžná nabídka z obchodu? Běžný nábytek je dostupný ihned nebo v průběhu několika dní, ve výjimečném případě může jít o několik týdnů. Na nábytek vyrobený na míru budete čekat několik týdnů. Běžný nábytek je levnější než na míru, zřejmě ale budete muset respektovat to, že není úplně podle vašich představ. Taktéž se budete muset smířit s nabízenou kvalitou, barevným provedením a materiálem. Nábytek na míru se ale určitě oplatí pouze v případě, pokut máte trvalé bydlení a nechystáte se stěhovat. Do nového bytu by vám už tak dobře pasovat nemusel a tak by snaha a investice vyšla nazmar.

7135_spalna

 

Máte doma nábytek na míru nebo kupujete běžný nábytek z obchodu s nábytkem? Nakupujete nábytek spíše z e-shopů nebo raději z kamenných predejen?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť