Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) 4 tipy jak vyrobit originální fotorámeček

4 tipy jak vyrobit originální fotorámeček

by Martin Stropko

Máte množství krásných vzpomínek zachycených na fotkách a chcete se s nimi patřičně pochválit? Potom potřebujete dvě věci – originální rámeček na fotku a vhodné místo, kde bude všem na očích. My vám poradíme, jak vyrobit vlastní fotorámeček, ale místo si už budete muset vybrat sami.

Decor Mock Up Flowers Ornament Photo Frames

Buďte kreativní a zabavte se

Originalita fotorámečku spočívá v tom, že si sami určíte jak bude vypadat. Každý má přece jinou představu, ale pár tipů rozhodně neuškodí. I když se fantazii meze nekladou, měli byste vycházet z toho, jaké rozměry má fotka, pro kterou budete tvořit fotorámeček. Vyrobit můžete i rám na velkou fotku na plátně nebo velký rám určený na vícero fotek.

Foto: © pixabay.com

Foto: © pixabay.com

Vlastnoručně vyrobený rámeček na fotku je vhodný i jako dárek. Místo suvenírů z dovolené jako jsou magnetky nebo pohlednice, vyberte nejlepší fotky a rámeček vyzdobte mušlemi, pískem nebo kresbami, které mají něco společné s vaší dovolenou. Věřte, že takový originální dárek vaše nejbližší zaručeně potěší víc, než klasický suvenýr.

Origami fotorámeček  

Vzpomínáte si na origami a skládání papírových jeřábů nebo květů? Poskládat se dá i rámeček na fotku a je to o poznání jednodušší, než zmíněný jeřáb.  Potřebovat budete pouze nůžky a 2 listy balícího papírů s rozměry 30 x 15 cm (rámeček bude mít rozměr 15 x 15 cm). Samozřejmě později můžete vyzkoušet i jiné rozměry. Výhodou tohoto rámčeku je, že si můžete vybrat jakýkoliv vzor nebo motiv, záleží na tom, co objevíte v obchodě. Poskládat tak můžete i vánoční fotorámeček nebo si vybrat něco neutální a vhodné po celý rok. Jak poskládat rám na fotku, se dozvíte ve videu.

 

Fotorámeček na 5 fotek z kartonu

Z obyčejného kartonu se dají udělat neuvěřitelné věci – například jedinečné rámečky na fotky, které budou zdobit váš obývací pokoj nebo pracovnu. Potřebovat budete karton, pravítko, nůž nebo nůžky, tekuté lepidlo na papír, štětec, misku, papírovou pásku, barvu na papír. Stojan na fotky se skládá ze 7 částí, takže si karton rozřízněte na:

  • 2 části s rozměry 7 x 45 cm,
  • 2 části s rozměry 10 x 25 cm,
  • 1 část 4 x 45 cm,
  • 1 část 4 x 35 cm
  • 1 část 4 x 22 cm

Dále si z kartonu vyřízněte i samotné rámečky. Rozměry a tvar si samozřejmě můžete přizpůsobit, ale pokud se chcete držet videa, připravte si 2 kartony s rozměry:

  • 15 x 12 cm
  • 17 x 15 cm
  • 12 x 15 cm
  • 12 x 12 cm
  • srdce s průměrem cca 14 cm

Přesný postup jak vytvořit stojan s rámečky na fotky najdete ve videu.

Využijte staré CD

Máte doma staré nepoužívane CD a chcete ich nejako rozumne využiť? Vyrobte z nich jedinečné rámiky na fotky. Skôr, ako sa pustíte do výroby pripravte si 7 CD, papierovú pásky, pravítko, nožnice, pohár, fixku, lepidlo, klinček na zavesenie. Postup nájdete vo videu.

Máte doma staré nepoužívané CD a chcete je nějak rozumně využít? Vyrobte z nich jedinečné rámečky na fotky. Dříve, než se pustíte do výroby, si připravte 7 CD, papírové pásky, pravítko, nůžky, sklenici, fixu, lepidlo,  hřebík na zavěšení. Postup najdete ve videu.

Rámeček z dřívek od nanuků

Pokud máte rádi nanuky a originální doplňky, nezapomeňte si poctivě odkládat dřívka od snědených nanuků. Na výrobu rámu na fotky se dají samozřejmě použít i koupené dřívka. Kromě samotných dřívek budete potřebovat i barvu na dřevo, lepidlo nebo tavící pistoli, tužku a nůžky. Vyrobit můžete úplně jednoduchý čtvercový nebo obdélnikový rám nebo se inspirovat následujícím videem.

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť