Home Ložnice inspirace Výhody a nevýhody čalouněné postele

Výhody a nevýhody čalouněné postele

by Martin Stropko

U výběru postele je důležitý design a komfort. Čalouněná postel  splňuje obě tyto kritéria a to i v případě, že patříte k těm náročnějším zákazníkům. Na druhé straně si ale čalounění vyžaduje pravidelnou starostlivost. Poznejte výhody a nevýhody čalouněných postelí.

TEMPO_KONDELA_ALESIA_180

 

Výhody čalouněné postele

Výhodou čalouněné postele je vysoký komfort, který poskytuje a přitom působí elegantně a luxusně. Čalouněné čelo je měkké a tak se o něho můžete opřít při čtení nebo sledování televize. Vybrat si můžete takovou postel, která se perfektně hodí do vaší ložnice, protože si můžete vybrat z velkého množství barev, vzorů a materiálů čalounění. Jde o kvalitní postele s dlouhou životností a dřevěnou konstrukcí, které jsou běžně vybavené roštem a velmi často i matrací. Rám postele, bez ohledu na design, má standartní rozměry a můžete si tak koupit i matraci podle svých představ. Navíc, některé rošty jsou i polohovatelné, takže si můžete užít ještě větší pohodlí. Dostupné jsou manželské i jednolůžkové postele,s úložným prostorem nebo bez něho.

Tempo_Kondela_Arkona_postel_biela

 

Nevýhody čalouněné postele

Čalouněné postele mají samozřejmě i své nevýhody, které se týkají hlavně starostlivosti. Čištění čalounění závisí od materiálu, ale v každém případě je to náročnější než u postelí z dřeva nebo kovu. Potřebné je vysávání prachu, který se usazuje v textilních částech a potrápit může i odstraňování skvrn. Pokud si koupíte celočalouněné postele (válendy) s pěnovou matrací, nemusí být možná  její výměna v případě, že se proleží. Není to ale nic, co by se nedalo zvládnout a pokud je pro vás prioritou pohodlí, výhody čalouněných postelí určitě převáží nad nevýhodami.

 

Starostlivost o čalounění

Textiní čalounění může být vyrobené z různých látek, ale ve všeobecnosti lze říct, že skvrnu je možné odstranit hadřičkou navlhčenou v mýdlové vodě, použít můžete i speciální přípravky určené na textilní čalounění. Pokud se vám podaří něco vylít, vysajte tekutinu papírovým ubrouskem dříve, než se stihne vsáknout do látky. Zapomenou byste neměli ani na pravidelné vysávání, kvůli už zmíněnému prachu.

merida_modra

 

U koženého čalounění je to o něco jednodušší, protože není savé a tekutiny stačí utřít. Je ale potřebná impregnace, aby kůže odolávala vlhkosti a to alespoň 2x ročně. Prachu je potřeba se zbavovat i na koženém čalounění, ale není potřebné ho vysávat, stačí ho jen utřít. Prakticky stejná starostlivost se týká i ekokůže. Pokud používáte přípravky na čištění nebo ošetřování, dbejte na to, aby byly určené na kůži, resp. ekokůži.

 

Máte doma čalouněnou postel nebo uvažujete o její koupi? Nebo raději dáváte přednost samostanému nákupu rámu, roštu a matrace?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť