Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Potřebujete nové poličky? Vyrobte si je!

Potřebujete nové poličky? Vyrobte si je!

by Martin Stropko

Potřebovali byste nové poličky do obývacího pokoje, předsíně nebo dětkého pokoje? První možností je zajít do obchodu a jednoduše je koupit. Mnohem zábavnější bude, pokud si je vyrobíte. Všechno co vlastnoručně vyrobíte si budete víc cenit a kromě toho na sebe budete právem i pyšní.

Polička z dřevěných špachtlí

Tato polička bude mít tvar osmiúhelníku a potřebovat budete tavící pistoli, dřevěné špachtle, hřebíky nebo šrouby na uchycení na stěnu. Na pracovní stůl si samozřejmě dejte i podložku, abyste si ho nezničili při lepení. Ze 6 špachtlí vyrobte tvar osmiúhelníku a slepte je tavící pistolí. Potom už budete jen přidávat další špachtle a vrstvit než nedosáhnete požadovanou tloušťku poličky. Při slepování vždy několik vteřin počkejte, aby lepidlo stihlo ztuhnout. Vyrobit můžete jednu samostatnou poličku nebo slepit dohromady víc kusů. Polička samozřejmě nemusí mít jen tvar osmiúhelníku, ale udělat se dá i trojúhelník, čtverec nebo složitější tvary.

Polička na květiny

Máte doma květiny v květináči a chcete pro ně speciální místo? Vyrobit elegantní poličku pro květiny je opravdu jednoduché. Stačí vám dřevěná deska se šířkou větší než je průměr květináčů. Je vhodné, pokud máte květináče stejného rozměru. Dále je potřebná vrtačka, děrovka na dřevo, konzoly a šrouby na upevnění police, metr, tužka. Dřevěnou poličku můžete natřít barvou na dřevo nebo ji ošetřit lakem. Pokud použijete obyčejné keramické květináče, můžete je pomalovat podle vlastního vkusu, aby nebyly tak fádní. Přesný postup najdete v následujícím videu.

Polička na zavěšení

Visící polička bude rozhodně zajímavým a praktickým doplňkem v každé místnosti. Vyrobíte si ji z dřevěné desky a šnůry, špagátu nebo stuhy. Kromě toho si připravte šmirglovací papír, hadřičku, sprej nebo barvu na dřevo (případně jen bezbarvý lak), metr, tužku, vrtačku, nůžky, lepící pásku a kovové kroužky za které poličku zavěsíte. Videonávod vám ukáže jak na to, ale poličku samozřejmě můžete udělat přesně podle vašeho vkusu a přizpůsobit ji stylu místnosti.

Vyrábíte si doplňky do bytu sami nebo spoléháte výhradně na obchody? Která polička se vám zalíbila nejvíce?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť