Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Vyberte si pohodlné křeslo nejen do obývacího pokoje

Vyberte si pohodlné křeslo nejen do obývacího pokoje

by Martin Stropko

Křeslo máme asi nejčastěji v obývacím pokoji, abysme z něho mohli sledovat televizi nebo si číst. Rozhodně se ale hodí i do ložnice, pracovny nebo dokonce do předsíně. Pokud jste si doposud vystačili pouze se sedačkou, vřele doporučujeme vyzkoušet i pohodlné a stylové křeslo, které bude vaší oázou pokoje a zároveň oživením místnosti.

bedroom-1078887_1920

Důležitý je účel křesla

Výběr křesla závisí i od toho, na jaký účel bude převážně sloužit, teda zda v něm budete číst, sledovat TV nebo jen tak polehávat. Křeslo ušák je velmi univerzální společník, protože vám poskytne dostatek komfortu na všechny zmíněné činnosti. Díky bočním „ouškám“ si v něm můžete i bez obav zdřímnout. Na odpočívání jsou ale více vhodné tzv. lenošky nebo relaxační křesla, které jsou jako stvořené na nic nedělání. Takové křesla se hodí nejen do obývacího pokoje, ale i do ložnice nebo pracovny.

TEMPO_KONDELA_KRESLO_KOMFY_COKOLADOVA

Máte miminko, které už spává ve svém pokoji? Komfortní křeslo se určitě hodí, obzvášť v případě, pokud váš potomek toho v noci moc nenaspí a vy trávíte čas jeho uspáváním nebo krmením. Pokud máte dostatečně velkou předsíň, můžete si dopřát pohodlí sobě i návštěvám při obouvání a vyzouvání se. V tomto případě, ale přemýšlejte i prakticky, protože z křesla by se mělo jednoduše vstávat a teda by nemělo být příliš měkké.

inside-3145341_1920

Jaký materiál si vybrat

Křeslo v obývacím pokoji nemusí být sladěné se sedačkou, ale nemělo by mít výrazně odlišný styl. Volba materiálu potahu nebo čalounění je v tomto případě hlavně na vašem uvážení a vkuse. Křeslo může celou místnost rozzářit barvou nebo designem. Nejpoužívanějším materiálem jsou určitě textilní látky, které mají nejrozmanitější barvy, vzory, ale i povrchové úpravy. Potah křesla může být z obyčejné, ale designovo zajímavé látky, ale i z takové, která odolává tekutinám a lehce se udržuje.

TEMPO_KONDELA_KRESLO_SILVAN_SIVA

Látka odolná vůči vodě a nečistotám je ideální pro křeslo do předsíně, které se může zašpinit poměrně snadno. Vhodným materiálem do předsíně je i ekokůže a kůže, protože jsou snadno umyvatelné a na další údržbu nenáročné materiály. Nevýhodou je ale to, že se můžou poškrábat a jsou dražší než textil.

TEMPO_KONDELA_DANILO_HELLGRAU_KRESLO

Nestárnoucí houpací křesla

Nejeden z nás už obdivoval houpací křeslo rodičů nebo prarodičů. Pohodlné houpací křesla jsou stále v módě a kromě dřevěné klasiky, dnes můžete sehnat i moderní křeslo, které perfektně zapadne do vašeho nového obývacího pokoje nebo pracovny. Pokud potřebujete relaxovat a zbavit se nahromaděného stresu, není nic lepšího než se houpat v křesle. Pohupováním se totiž uvolňuje stres, upokojuje mysl a tvar křesla je přizpůsobený vašemu tělu.

HALMAR_KRESLA_MAX_BIS_ORZECH

Výhodou všech, nejen houpacích křesel je i to, že se dají celkem jednoduše přemístit. Pokud se vám teda bude zdát, že původní místo není to pravé, můžete si ho přenést do jiné místnosti, kde bude více využívané. S houpacím křeslem si můžete užít chvíle plné pohody i na terase nebo v zimní zahradě.

TEMPO_KONDELA_ROGER_BIELA

Máte doma křeslo nebo vám stačí sedačka? Umíte si představit křeslo i na netradičním místě jako je například předsíň?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť