Vyrobte si jarní dekorace plné barev

Foto: © pixabay.com

Příchod jara je spojený hlavně s Velikonocema. Jarní dekorace ale nemusí mít jen velikonoční motiv, domácnost si můžete rozveselit i jednoduchými a barevnými ozdobami, které si vyrobíte i sami. Připravili jsme pro vás několik originálních tipů na svěží dekorace do bytu.

Květinové girlandy z papíru

Začneme jednoduše – květinovými girlandami, které jsou vhodné do dětského pokoje, předsíně ale klidně i do obýváku.

Na jejich výrobu budete potřebovat barevný papír, plsť, nůžky, tužku, provaz/šňůrku, lepící pistoli, skleničku (nebo něco jiného  kulatého). Z papíru vystříhněte kruhy, které si obkreslíte podle sklenice, aby měli stejnou velikost. Kruhy potom budete stříhat do tvaru spirály a tu potom srolujete, aby vám vznikl tvar květu. Aby tvar držel, použijete lepící pistoli a hotové květy přilepíte na provázek pomocí lepící pistole a malých kousků plstě.

Přesný postup najdete ve videu:

Nástěnné hodiny

Pokud si chcete vytvořit nástěnné hodiny s jarním nebo jakýmkoliv jiným motivem připravte si malířské plátno na rámu, akrylové barvy, štětec, vatové tyčinky, gumičku, hodiny (strojek a ručičky).

Na malování použijete nejen štětec, ale i několik vatových tyčinek zvázaných gumičkou, které se namočí do barvy a otlačí na plátno. Postup uvidíte ve videu níže. Ze starých hodin potom vyberete strojek, který pomocí oboustranné lepící pásky nebo lepidla připevníte k plátnu, doplníte hodinové ručičky a je to!

Velikonoční věnec

Připravit svojí domácnost na velikonoční svátky můžete nejen jarním uklízením, ale i jednoduchým věncem na dveře. Úplně najjednodušší je koupit si základ věnce, plastové vajíčka různých velikostí, umělou nebo papírovou trávu, stužku, jutu, potřebná bude i lepící pistole a nůžky. Základ věnce omotáte jutou a začnete s přilepovaním umělé trávy, kterou potom podle potřeby ostříháte. Potom už jen přilepíte vajíčka, uvážete stužku a zavěsíte na dveře.

Vyrábíte vlastní dekorace nebo si je raději kupujete? Jakou máte výzdobu na velikonoce?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Related posts

Jak vyrobit dekorace do vaší domácnosti na Velikonoce?

Jak vyrobit vintage nábytek

Jak vybrat tu správnou pohovku?